Kritike?

SELEKTOR DANSKE PLJUJE PO BALKANU: Izgubio je od Hrvatske pa optužio ceo region!

Autor Dušan Ninković

Jensenu se nije svidelo kako su Crnogorke sudile na meču za treće mesto.

Selektor Danske Jasper Jensen revoltiran je nakon poraza njegove reprezentacije u meču za treće mesto. Hrvatska je osvojila bronzu, a domaćin, iako sa velikim ambicijama pred turnir, nije stigao do medalje.

Jensen smatra da je sve to zavera i da su Hrvaticama pomogle sudije iz Crne Gore. Pravdu na meču su delile Jelena Mitrović i Anđelina Kažanegra, koje su, po njegovim rečima, imale uticaj na rezultat.

Nezadovoljan sudijskim kriterijumom, ''opleo'' je po skoro celom Balkanu. Odnosno, nekoliko država na njemu.

''Ovo je smešno i groteskno. Nama ništa nisu sudili, Hrvaticama sve! Ovo je bilo kao da smo igrali na Balkanu pre 20 godina, kada ste znali da će vas prevariti pre nego što je utakmica počela. Sudije su favorizovale Hrvatsku'', istakao je Jensen.

Danac se prisetio i detalja od pre dvadesetak godina, kada su sudije i igračice razgovarali na njemu nepoznatom jeziku.

''Mučno mi je u stomaku. Moram da odam priznanje Hrvaticama, odigrale su meč pod svojim uslovima. Sudije su nas stavljale na žestok pritisak, kao da se ovo igralo pre dve decenije. Tada su sudije i igračice razgovorale na zajedničkom jeziku, balkanskom'', dodao je selektor Danske.

Reprezentacija Hrvatske je savladala Dansku (25:19) u meču za treće mesto i tako osvojila medalju, što je najveće iznenađenje Evropskog prvenstva. Na početku turnira, Hrvatice su imale male šanse da se nađu u završnici takmičenja.

Titulu je osvojila Norveška, godinama jedna od najboljih evropskih selekcija, koja je u finalu savladala doskorašnjeg šampiona Evrope, Francusku.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.