Skandal na početku

ŠAMPION NE MOŽE DA BRANI TITULU: Poljacima zabranjeno učešće na ''Četiri skakaonice''!

Autor Dragan Šutvić

Jedan član tima zaražen je korona virusom, a svima ostalima nastup na prvoj skakaonici nije dozvoljen...

Šestog januara dobićemo novog šampiona novogodišnje turnere "Četiri skakaonice" u ski-skokovima jer je Poljaku Davidu Kubackom, prošlogodišnjem šampionu, zabranjeno učešće na prvom takmičenju u Obersdorfu!

Organizatori prvog takmičenja su danas, neposredno pred start kvalifikacija, istakli da poljska selekcija, predvođena Kubackim i Kamilom Štohom, nije dozvoljen nastup. Pozitivan je Klemens Muranka i zbog njega ceo tim neće nastupiti!

Svi ostali su negativni, ali prema zdravstvenim problemima, svima onima koji su bili u direktnom kontaktu sa njim zabranjen je nastup na prvom od dva nemačka takmičenja.

"Žao nam je zbog ove odluke, ali zdravstvena služba nije imala izbora kako bi zaštitila druge takmičare", rekao je generalni sekretar takmičenja u Obersdofru Florijan Štern.

U ovom trenutku, nije poznato kada i da li će uopšte Poljaci moći da nastupe na bilo kojem od četiri takmičenja.

"Pre dva dana su takođe obavljena testiranja i svi su bili negativni. Čudno je sve ovo", rekao je legendarni Adam Mališ, bivši svetski prvak u ski-skokovima i osvajač turneje 2001. godine.

Nakon Obersdorfa, turneja će se preseliti u Garmišpartenkirhen, gde će se takmičenje održati 1. januara. Potom slede borbe za bodove u Austriji – u Insbruku (3. januar) i Bišofshofenu (6. januar).

Pored branioca titule Davida Kubackog, ambicije za visok plasman je imao i Kamil Štoh, dvostruki osvajač turneje ''Četiri skakaonice''.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.