JOŠ JEDNA GODIŠNJICA...

SEDAM GODINA OD NESREĆE MIHAELA ŠUMAHERA: 5 stvari koje znamo o njegovom sadašnjem stanju!

Autor Nebojša Marković

Informacija za ovih sedam godina nije bilo mnogo, ali neke stvari su nam poznate.

Izvor: YouTube/Formula 1

Prošlo je tačno sedam godina od nesrećnog 29. decembra 2013. godine, kada je Mihael Šumaher doživeo tešku nezgodu na skijanju.

Od tada, više ništa nije isto u životu legendarnog vozača Formule 1.

Nemački velikan i sedmostruki šampion "najbržeg karavana" otišao je na skijanje sa svojim tada 14-godišnjim sinom Mikom. Šumaher je skijao na nebezbednoj stazi u Francuskoj, a nakon pada je glavom udario u kamen, doživevši tešku povredu glave uprkos tome što je nosio kacigu.

Da nije bilo kacige, lekari su tvrdili, Šumaher više ne bi bio živ.

Od tada je prošlo punih sedam godina i idalje ne znamo mnogo o stanju Šumahera. Njegov tada sin tinejdžer je sada odrasla osoba i Mik Šumaher će od 2021. biti vozač Formule 1.

Posle indukovane kome u kojoj se stariji Šumaher nalazio, stvari se krenule na bolje, ali i dalje nije poznato koliko bi Šumaher mogao da se oporavi.

PORODICA SE NE OGLAŠAVA

I dalje se za sedam godina nije desilo da se porodica Mihaela Šumahera zvanično oglasila po pitanju njegovog zdravlja.

Njegova supruga Korina je do sada vešto uspevala da sakrije što je više moguće detalja o stanju supruga, kako mediji i tabloidi ne bi previše "kopali" po životu teško povređenog Šumahera.

ŠUMAHER NE GOVORI, ALI KOMUNICIRA

Ovo nije potvrdio niko iz porodice, več italijanski model Elizabeta Gregorači. Ona je bivša žena Flavija Brijatorea, bivšeg vlasnika Benetona, za koji je i Šumaher nekada vozio u Formuli 1. Elizabeta je u italijanskom Velikom bratu otkrila detalje koje ranije nismo imali prilike da čujemo.

"On ne govori. On komunicira očima i samo tri osobe mogu da odu da ga vide", rekla je Elizabeta.

ŠUMAHER MOŽE DA SEDNE

Koliko je teško stanje Šumahera otkrio je neurolog Erih Riderer

"Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga", rekao je ovaj doktor, ističući da veruje da je to najviše što će Šumaher moći da radi u svom životu.

ŠUMAHER PRATI SINA NA TV

Izvor: YouTube/Formula.Voyage/Printscreen

Nedavno je ohrabrujuće vesti ljubiteljima Formule 1 poslao Žan Tod, prijatelj Nemca i predsednik FIA. On redovno posećuje "Šumija" i medijima je otkrio da Mihael prati karijeru svog talentovanog sina Mika.

"Naravno da Mihael prati Mika. Mik će od sledeće godine verovatno u Formulu 1, što će biti veliki izazov. Bili bismo oduševljeni da imamo novog Šumahera na najvišem nivou takmičenja", rekao je Tod, upitan prati li stariji Šumaher karijeru svog sina na televiziji.

LEČENJE KOŠTA ČITAVO BOGATSTVO

Letos se u medijima pojavila vest o ceni lečenja Šumahera koja svih ovih godina zahteva mnogo troškova. Priča se da je čak 15 ljudi uključeno u "Šumijevu" negu, a njegova supruga Korina je potrošila ogromnu svotu novca na lečenje svog supruga.

Otkako Šumaher teško povređen u nezgodi na skijanju, njegova porodica je za oporavak izdvojila oko 40.000.000 dolara! Ipak, to je i dalje samo deo onoga što je legendarni Nemac zaradio u životu.

Drži se Šumi!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.