Svaka čast

SRPSKI SPORTISTA DONIRAO ZA PETRINJU: Podrška Hrvatskoj uz jasnu poruku - ''Možeš i ti''!

Autor Dušan Ninković

Iako se takmiči za Austriju, svoje korene nikada nije krio.

Izvor: Instagram/screenshot/rakic_ufc

Kada treba da se uđe u oktagon, Aleksandar Rakić pokazuje koliko srce ima. Kada treba da se pomogne komšiji - situacija je ista. MMA borac koji nastupa za Austriju, ali je inače srpskgo porekla, donirao je novac u humanitarne svrhe nakon zemljotresa u Petrinji i okolini.

On je na Instagramu pozvao i svoje pratioce da učine isto i doniraju novac pogođenim područjima.

Kako prenosi hrvatski portal ''Večernji list'', akcija prikupljanja pomoći Petrinji, Glini, Sisku i drugim mestima odavno je prešla granice Hrvatske, a raduje što su i sportisti iz regiona pokazali humanu stranu.

Pre nekoliko dana je Bogdan Bogdanović uputio poruku podrške pogođenim teritorijama, a sada je Aleksandar Rakić napravio još konkretniji korak.

Srpski borac je na Instagramu objasnio kako možete donirati novac, uz poruku ''Možeš i ti'', što je naišlo na pozitivan prijem u hrvatskim medijima. Momak koji nastupa po zastavom Austrije je često isticao da on predstavlja ceo Balkan dok se bori u SAD, a njegovi potezi svideli su se i najboljem hrvatskom borcu svih vremena.

Aleksandar Rakić je profesionalnu karijeru počeo još 2011. godine, a nakon nekoliko godina nastupa u evropskim organizacijama, 2017. godine je potpisao za UFC. Trenutno je četvrti na listi izazivača za pojas u svojoj kategoriji u najjačoj organiziji u MMA.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.