Ostali sportovi

SRBIJA JE OVU POBEDU ČEKALA 20 GODINA: Večeras sam najponosniji kapiten na svetu!

Autor Mladen Šolak

"Orlovi", bravo!

Izvor: MN Press

Nova era srpske rukometne reprezentacije nije mogla da počne bolje!

"OrlovI" su u Zrenjaninu pobedili snažnu reprezentaciju Francuske, kojoj je nedostajao samo Nikola Karabatić.

Iako je naš tim bio oslabljen, novi selektor Srbije Toni Đerona debitovao je pobedom, na način koji će dugo biti upamćen. Srbija je posle punih 20 godina oborila Francuze, izračunao je specijalizovani portal Balkan-handball.

Naš tim je poslednji put savladao "trikolore" na Olimpijskim igrama u Sidneju, kada je selektor bio Veselin Vujović, a na terenu Nenad Peruničić, Nedeljko Jovanović, Dragan Škrbrić, Igor Butulija…

To je sada sve davnija istorija, a sadašnjost bi mogla da bude mnogo lepša ako Đeronini momci budu nastavili da se bore i da igraju kao večeras.

Selektor Srbije Toni Đerona čestitao je svom timu uspeh na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

"Čestitke Francuzima na utakmici koja nije bila laka jer je došla samo par dana posle finalnog turnira EHF Lige šampiona. Čeka ih Svetsko prvenstvo u Egiptu i verujem da će igrati veoma važnu ulogu tamo. Čestitam mom timu, odigrali smo veoma dobro u odbrani i to je bilo najvažnije, da ne dozvolimo lake golove i zaustavimo njihovu kontru jer znamo koliko su opasni u tom delu. Napravili smo dobar balans sa izmenama. Svaka čast momcima na posvećenosti i onom što su pružili. Ovo je veoma dobar prvi korak, svaka ali ima još puno utakmica ispred nas, rekao je on.

Kapiten reprezentacije Srbije Mijajlo Marsenić rekao je da najponosniji kapiten na svetu.

"Čestitao bih Francuzima na fer i korektnoj igri. Šta reći posle ovakve pobede, ovo je nešto nestvarno. Kao što smo pričali prethodnih dana, najvažnije je da cela ekipa veruju u nešto dobro, verovali smo od početka, pogotovo u odbrani sa odlični Dekijem na golu, a bili pametni u napadu, zaustavili polukontru. Idemo dalje, ovo je početak nečeg novog. Hvala mojim saigračima i stručnom štabu što su me učinili najponosnijim kapitenom na svetu".

Selektor reprezentacije Francuske Gijom Žil izjavio je da će njegov tim brzo početi pripremu za sledeći meč ovih timova, u subotu.

"Čestitke Srbiji, odigrali su odličan meč večeras. Mi nismo pronašli pravi ritam. Imali smo problema sa odbranom, bilo je teško postići golove. Ovo je tek prva utakmica ovog tima i moramo da radimo naporno kako bismo spremili narednu utakmicu u subotu".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi