Nažalost, bez nas

NEĆE BITI NI SRBIJE, NI PUBLIKE: Svetska federacija je prelomila!

Autor Mladen Šolak

Ovo je zvanična odluka krovne organizacije.

Izvor: MN Press

Svetsko prvenstvo u rukometu počinje u sredu u Egiptu i definitivno će biti odigrano bez publike zbog pandemije virusa korona. To je zvanična odluka Svetske rukometne federacije (IHF).

Posle pritisaka javnosti, igrača i ljudi iz struke, IHF je "prelomio" da odbaci sva rešenja koja podrazumevaju prisustvo navijača i da potpuno "zaključa" dvorane tokom turnira koji će biti odigran od 13. do 31. januara, uz učešće 32 reprezentacije.

Ovakva odluka donesena je posle brojnih apela rukometaša, a evropska organizacija igrača tim povodom je napisala pismo predsedniku Svetske rukometne federacije Hasanu Mustafi, premijeru Egipta Mustafi Madbuliju, tamošnjem ministru sporta Ašrafru Sobhiju…

Danski rukometaši, aktuelni svetski prvaci, bili su među najglasnijima u ovim zahtevima i pretili su da neće igrati ako ne bude donesena odluka o zabrani prisustva publike.

Nažalost, na ovom turniru neće učestvovati srpska reprezentacija, koja je spektakularno počela 2021. godinu – uzastopnim pobedama protiv moćne Francuske, navikle na postolja na Svetskim prvenstvima.

Trikolori" su na prošlom SP 2019. bili treći, a na dva turnira pre toga osvajali su titulu svetskog prvaka – 2015. kod kuće, a 2017. u Kataru.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi