svi su radosni

"ŠTA ZNA DETE ŠTA JE 200 KILA?!" - Legenda svetskog rukometa oduševljen Srbijom i Đeronom

Autor Pavle Knežević

"Španac je pustio Srbiju da igra"

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Svojevremeno najbolji rukometaš sveta i legendarni reprezentativac Jugoslavije preuzeo je danas banjalučki Borac, ali neizbežna tema bile su dve utakmice koje su odjeknule rukometnom planetom.

Srbija je na početku mandata novog selektora Tonija Đerone prvo pobedila najbolju selekciju sveta Francusku, a onda u gostima odigrala nerešeno! Vujović nema dilemu - to su dve pobede!

"Što se mene tiče, to su dve pobede. I u drugoj utakmici su bili oštećeni od strane sudija i bili bliže trijumfu nego Francuzi. Ali, to je za mene bilo iznenađenje, da druga postava Srbije, bez devet igrača, ostvari takav rezultat. Mnogi pominju španskog trenera (Toni Đerona) da je doneo novine, ali šest dana je malo za takav preokret", počeo je Vujović.

On je odmah nastavio.

"Mislim da je Srbija već ranije sazrela, ima igrače koji nastupaju za velike svetske klubove i dobila je ono što se dobije kad na čelo dođe stranac. Ako ja mogu da kažem, ja sam ovde u Banjaluci stranac. Tada ne robuješ čiji sin ili prijatelj će igrati. Šta zna dete šta je 200 kila, uzme i podigne! Kad mu objasne da je to teško, onda dete ne može da podigne taj teret. E, tako je i Španac pustio momke da igraju, a oni iskoristili šansu", slikovito je objasnio Vujović.

Crnogorac koji je sa Jugoslavijom osvajao olimpijsko i svetsko zlato i vrlo dobro poznaje naš mentalitet, na šta je odmah upozorio.

"Sad samo da ne bude ono što se često dešava s našim sportistima, a to je da protiv dobrih igraju dobro, a protiv lošijih loše. Nadam se da se to neće ponoviti i da će se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo", rekao je on.

Vujović je rekao da bi najbolji rezultat uspeha Srbije i njegovog dolaska u Borac bio da "500 dece" počne da igra rukomet u Banjaluci, gde se "orlovi" posebno prate.

Za razliku od Srbije, reprezentacija Bosne i Hercegovine je zakomplikovala situaciju jer je u dvomeču sa Estonijom ima lošiji međusobni skor, što bi moglo skupo da košta izabranike Bilala Šumana na putu do EP 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj.

"Teško je komentarisati samo mečeve sa Estonijom jer to stvarno nije bilo dobro. Ali, godinama unazad je bilo odličnih stvari. Sad nije korektno pričati o smeni selektora, šta onda treba da rade Francuzi koji su od Srbije izgubili tri boda? Ili Slovenci koji su izgubili bod od Holandije, a prethodno su ih tukli, 10 ili 12 razlike? Nije izgledalo dobro, ali nisu izgubljene sve šanse. Siguran sam da Šuman i igrači imaju snage i znanja da okrenu u svoju korist. Austrija nije bauk, da se ne može dobiti u obe utakmice", rekao je legendarni stručnjak.

(Nebojša Šatara, mondo.ba) 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.