Ostali sportovi

SRPSKI KLUB ĆE IGRATI ZA ISTORIJSKO FINALE: Zvezda pala zbog penala, a Radnički pobedio u MEČU ODLUKE!

Autor Mladen Šolak

Veliki uspeh Kragujevčana!

Izvor: MN Press

Regionalna lgia u vaterpolu formirana je 2008. godine, a srpski klubovi igraju u njoj od sezone 2014/15 i nažalost do sada nisu imali veliki uspeh.

Ipak, to bi mogao ove godine da promeni Radnički iz Kragujevca, koji se plasirao na Fajnal-for u Zagrebu, zakazan za 26. i 27. mart!

Kragujevčani su u nedelju u utakmici odluke u Dubrovniku pobedili kotorski Primorac rezultatom 12:10 (4:3, 3:5 , 5:1, 0:1) i zauzeli drugo mesto u Grupi B, čime su direktno ušli u četvrtfinale.

Izabranici Uroša Stevanovića odigrali su sjajan meč protiv ekipe legendarnog hrvatskog vaterpoliste Sandra Sukna i, a prelomili su meč u trećoj četvrtini, Strahinje Rašovića, Marka Radulovića i Nikole Lukića.

Interesantno je da nijedan srpski tim nije igrao u finalu regionalnog takmičenja, a u polufinalu su u prethodnih šest godina igrali samo Partizan 2017. i 2015. Radnički Kragujevac.

Na završni turnir se iz Dubrovnika plasirao i lider Grupe A, perfektni Jug, dok je u beogradskoj polufinalnoj grupi sve pobede ostvarila Mladost, zaključno sa nedeljnim trijumfom protiv Crvene zvezde (10:18). Crveno-beli su tako završili na trećem mestu tabele i ostali na trećem mestu, bez plasmana.

Zvezdu je koštao poraz na otvaranju turnira protiv splitskog Jadrana na peterce, posle kojeg je ostvarila tri pobede (protiv Šapca, Partizana i Primorja), ali je ipak ostala ispod crte.

Dakle, učesnici Fajnal-fora su Jug, Radnički Kragujevac, Mladost i Jadran.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.



Tagovi