loš dan

NA TEŽI NAČIN SAM NAUČIO NAJVAŽNIJU STVAR: Srpski MMA borac za MONDO o nokautu - "Samo loš dan na poslu"

Autor Pavle Knežević

Nije ni potcenio rivala, nit je imao probleme sa kilažom

Izvor: SBC

Duško Todorović je pretrpeo prvi poraz u MMA karijeri, tehnički nokaut nije ostavio posledice, a Srbin je iz ovoga naučio važnu lekciju – taktika pre svega.

Todorović za MONDO kaže da mu je borba protiv Ponihelea Sorijana bila "loš dan na poslu" i ističe da nije potcenio protivnika, niti da je imao problema sa kilažom, što su bile dve glavne teorije posle subotnje borbe.

"Sve je okej, ništa specijalno, nema nikakvih preteranih povreda, samo par modrica", kaže Todorović pre svega.

Što se tiče same borbe i tehničkog nokauta…

"Nisam ga potcenio, više sam zanemario taktiku i uputstva iz ugla, izgleda da mi nije bio dan. Protivnik je imao očiglednu pripremljenu taktiku koje se držao. Kao i u svakom sportu, sve što treba jeste da se držiš taktike, to je broj jedan, a ostalo je sekundarno. Sada sam to naučio na malo teži način kako izgleda kad se ne držim taktike i ne nametnem svoj ritam", rekao je Todorović.

Mnogo se priča i o gardu, odnosno spuštenim rukama, da li je možda trebalo drugačije? Da li je Duško potcenio rivala?

"U borbi pre moje je borac držao ruke gore, pa ga je protivnik pogađao. Nije to poenta, bitno je da je borac svestan šta se dešava. Nije bio moj dan, reakcije mi nisu bile na mestu. A što se tiče potcenjivanja, apsolutno ne, nikad ne potcenjujem nijednog protivnika, mi to ne radimo. Kažem, loš dan na poslu, samo su kod mene malo veće posledice kad se desi", odgovara Todorović.

A priče o problemima sa kilažom?

"Ma ne, ne, nemam ja takvih problema. U mojoj kategoriji ja možda i najmanje skidam kila. Nema veze s tim. Na 'Fight island' sam došao sa 87-88 kila (granica je 84). Loš dan na poslu", kaže Todorović.

Planovi za blisku budućnost?

"Nemam ništa zakazano. Što se mene lično tiče, uzeću malo pauzu, Imao sam specifične pripreme malo sa povredama, sada ću to da zalečim, pa ćemo da vidimo šta dalje", odgovara Todorović.

Srećno, Duško, glavu gore, pa da se vratiš u oktagon jači i bolji!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.