"MI IGRAMO SRCEM"

SRBI PIJU I BANČE PO 7 DANA U BEOGRADU: Hrvat izneo ŠOK tvrdnje o srpskom rukometu - "Tako i naši košarkaši"

Autor Milutin Vujičić

"Oni nemaju kult reprezentacije", poručio je ozvajač zlata sa Hrvatskom na Olimpijskim igrama 1996. godine.

Izvor: Profimedia

Svetsko prvenstvo u rukometu je u toku, a tamo (nepravedno) nema Srbije, mada će neki reći da je i bolje tako pošto je selektoru Toniju Đeroni potrebno vreme da "sredi" naš tim.

U prošlosti je bilo svačega, uvek nam je nedostajalo zajedništvo kakvo recimo krasi Hrvatsku, a to je primetio i bivši igrač "kauboja" Božidar Jović. Gostujući u emisiji "Indexa", uporedio je hrvatsku košarku i srpski rukomet, osuđujući sportiste zbog nesportskog ponašanja.

"Srbi imaju drugi problem, o tome mi je pričao i moj prijatelj i cimer iz juniorskih dana Nenad Peruničić, koji je bio selektor Srbije", kazao je Božidar Jović.

"Oni nemaju kult reprezentacije i okupe se u Beogradu kako bi sedam dana bančili i pijančili.Peruničić kaže da mi Hrvati dolazimo u reprezentaciju sa srcem i dušom, a ne da pobegnemo od klupskih obaveza".

Nadamo se da to više neće biti slučaj, Toni Đerona je za kratko vreme uspeo ponovo da nas "zapali" za rukomet, ali je teško otarasiti se starih navika.

"Istina je, to asocira na našu košarku. I davno mi je to rekao moj prijatelj Bojan 'Babo' Bogdanović. 'Eh, da barem mi košarkaši svi želimo doći i da izgaramo za hrvatsku reprezentaciju više nego za klub, bili bismo bolji od njih u košarci, to garantujem'", prisetio se Jović i zaključio:

"Eto, tako Srbi grizu za košarku, kao mi za rukomet".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.