novo poglavlje

FERARI OPET PIŠE ISTORIJU FORMULE 1: Čuvena akademija prvi put od postojanja dobila KANDIDATKINJU!

Autor Pavle Knežević

Upamtite ovo ime - Maja Veg

Izvor: Printscreen/YouTube/maya weug

Holandska tinejdžerka Maja Veg postaće prvo žensko koje će pohađati Ferarijevu akademiju za vozače.

Maja ima 16 godina, a mesto u akademiji i istoriji Formule 1 izborila je tako što je pobedila u programu "Devojčice na stazi zvezde u usponu", koji su organizovali Ferari i FIA.

Holanđanka rođena u Španiji ostavila je veliki utisak na sudije u Ferarijevoj bazi u Maranelu.

"Ovo je ključni trenutak u istoriji Skuderije Ferari i njegove akademije. Maja će tokom ove godine napredovati uz nas i biće dao šampionata Formule 4, što je kategorija koja je prvi korak ka Formuli 1", rekao je šef tima Matija Binoto.

On je dodao da je ovo pokazatelj Ferarijeve posvećenosti tome da "moto-sport postane što inkluzivniji".

Maja je očekivano bila jako uzbuđena.

"Nikada neću zaboraviti ovaj dan! Presrećna sam što sam postala prvi ženski vozač u Ferarijevoj vozačkoj akademiji. Pobeda u programu FIA mi je pomogla da shvatim da želim da ispunim svoj san da postanem vozač trka. Daću sve od sebe da pokažem ljudima koji su verovali u mene da zaslužujem da nosim uniformu Ferarijeve akademije i jedva čekam da dođem u Maranelo i da počnem da se pripremam za prvu sezonu trka", rekla je ona.

Poslednji veliki "proizvod" ove Akademije jeste sadašnji vozač Ferarija Šarl Lekler, ali nije jedini. Od vozača koji će učestvovati u sezoni 2021. tu su još i Serhio Perez iz Red Bula, Lens Strol iz Aston Martina, Antonio Đovinazi iz Romea, ali i novajlija Hasa Mik Šumaher, sin sedmostrukog svetskog prvaka Mihaela.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi