Sve gore od goreg

BRODOLOM HRVATSKE NA SVETSKOM PRVENSTVU: Krenuli kao favoriti za zlato, vraćaju se posle debakla i bez selektora!

Autor Nikola Lalović

Kraj za reprezentaciju Hrvatske na svetskom prvenstvu.

Izvor: MN Press

Sve što je moglo da pođe po zlu za reprezentaciju Hrvatske na Svetskom prvenstvu, pošlo je. 

Prvo su se žalili na očajne uslove na samom Mundijalu, a onda su već na startu napravili veliki kiks i remizirali sa Japanom. Ni u ostatku prvenstva nisu blistali, a nakon još jednog kiksa dugogodišnji selektor Lino Červar je javno podneo ostavku. 

Ipak, kada je iznenada Katar dobio Argentinu 26:25, postojala je šansa da će "kauboji" otići u četvrfinale. Trebalo je da pobede Dansku, ali je onda došlo bolno otrežnjenje. 

Danska je bez Svena i Mikela Hansena rutinski dobila Hrvate 38:26. U prvom poluvremenu su se izabranici Lina Červara još i držali, na kraju prvog dela su zaostajali za samo dva gola, ali u drugom poluvremenu ih je nordijska selekcija deklasirala. 

Jakobsen je bio nezaustavljiv sa osam postignutih golova, Holm je dao špest, a Zakarijsen četiri. Marino Marić je u poraćenom timu dao šest golova, a izvođač sedmeraca Ivan Karačić gol manje. 

Posle ovih rezultata Danci su otišli dalje kao ubedljivo prvi, a drugo mesto je pripalo Kataru. Danska ide na Egipat, a Katar na Švedsku u četvrtfinalu. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi