neviđena drama

KAKVA LUDNICA, ZBOG OVOGA SE GLEDA RUKOMET! Ni dva produžetka nisu bila dovoljna, prvi polufinalista odlučen sedmercima!

Autor Pavle Knežević

Danska je nekako uspela da izbaci žilave i uporne domaćine

Rukometaši Danske plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva, na kome brane trofej, pošto su u sigurno najluđem meču šampionata posle sedmeraca izbacili Egipat!

Krajnji rezultat bio je 39:38, a rivalima ni dva produžetka nisu bila dovoljna da se pobednik reši! U regularnom delu bilo je 28:28, a posle dva produžetka 35:35.

Nijedan tim nije imao više od tri golova prednosti, ali uglavnom se zaostatak kretao oko jednog gola prednosti. Egipat je minut pre kraja imao gol prednosti, ali je Danska izjednačila, a onda imala i napad za pobedu i to sa igračem više.

Svetski prvak je odlično počeo drugo poluvreme, poveo je 30:28, odbranjen je sedmerac protivniku. Sve je išlo na stranu Danske, imali su gol do dva prednosti i tako je bilo do finiša, kada je Mikel Hansen uradio nešto neobjašnjivo: sudije su svirale pasivan napad, a onda je on bacio loptu, sekund pre kraja i dobio crveni karton.

Mohamed Sanad je iskoristio sedmerac i ušlo se u nove produžetke – 34:34.

Tu su briljirali golmani sve dok Egipat nije poveo 35:34. Nakon toga je nastala prava agonija da se postigne gol i na kraju je izgledalo da će taj jedan pobednik u dodatnih 10 minuta rešiti pobednika, ali sada je na Egipat bio red da pravi gluposti! Ibrahim Elmasri je napravio faul u poslednjoj sekundi i sudije su svirale sedmerac. I to je bilo 35:35.

I pri šutiranju sedmeraca je bilo napeto, ali je Danska pobedila 4:3. Golove za Egipat su promašili Ahmed El Ahmar i Ali Zein, dok je u Danskoj jedini neprecizan bio Henrik Jensen.

Danska će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Španija-Norveška.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi