UZNEMIRUJUĆE

HOROR! PRETI IM AMPUTACIJA PRSTIJU ZBOG TRKE NA -28 STEPENI: Jezive fotografije i svedočenja - "Meni se zaledio penis"

Autor Milutin Vujičić

"Ne želim da izgubim prst, toliko stvari mi prolazi kroz glavu...", rekao je jedan od takmičara. Pažnja: fotografije su uznemirujuće.

Izvor: Instagram/brittanorgren/Printscreen, Instagram/nygaard90/Printscreen

Više učesnika kros-kantri maratona (skijaško trčanje) u Švajcarskoj potpuno je promrzlo zbog surovih uslova, pa nekima od njih čak preti i amputacija!

Posle skijaškog maratona "La Diagonela" više takmičara završilo je u bolnici, pa tako Mikaelu Eklefu iz Švedske preti amputacija jednog prsta na nozi, dok Patrik Otilinger iz Nemačke može da ostane bez dva prsta na ruci.

Frida Karlson i Brita Norgen, takmičarke iz Švedske su takođe promrzle u surovim uslovima (-28 stepeni Celzijusa), ali deluje da će sa njima biti sve u redu.

"Kao horor film! Videla sam slike na Instagramu i nisam mogla da verujem... Nije lepo za videti, a to pokazuje šta se dešava sa telom kada ga izložiš takvim uslovima na duži period. Ne želiš to da osetiš na svojoj koži", ispričala je Frida Karlson.

"Ne želim da izgubim prst, toliko stvari mi prolazi kroz glavu...", ispričao je Mikael Eklef.

I mnogi drugi su prošli loše zbog "horor trke", tako Andreas Nigard na nekoliko prstiju na rukama više nema kožu, pa je odlučio da fotografiju koja nije prijatna za gledanje podeli ipak na društvenim mrežama.

"Ostaje da se vidi da li ću se vratiti za šest ili 12 nedelja", optimista je Nigard čija koleginica Norgen ne može da stoji na nogama.

Svetski vicešampion Kale Halfvarson nije učestvovao na trci, ali je priznao da mu se jednom u karijeri čak "zaledio i penis", i to bukvalno, poručivši da je maraton "La Diagonela" bila jedna od najsurovijih trka koje je video, pošto veruje da je bilo i hladnije od 30 stepeni ispod nule.

Nadamo se da će se svi oporaviti!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi