Ostali sportovi

STRAH I TREPET UFC NIJE JAČI OD KORONE! Borba i treći put odložena, čekaćemo još švedskog Čečena

Autor Pavle Knežević

Mislio je da će da umre dok je bio bolestan

Izvor: Profimedia

Jedan od najuzbudljivijih boraca u MMA neće skoro u ring, a razlog je korona virus. "Čudo u najavi", Hamzat Čimaev, koji je pobudio maštu ljubiteljima ovog sporta nije u stanju da se još bori od posledica kovida 19.

Ovaj 26-godišnji Šveđanin čečenskog porekla morao je da otkaže borbu sa Leonom Edvardsom, što je treće odlaganje ovog meča.

Njih dvojica je trebalo da se bore 19. decembra, ali je tada Edvards bio pozitivan na kovid 19. Onda je zakazano za 20. januar, ali tada je Čimaev imao korona virus. Duel je tada zakazan za 13. mart, ali je i to otkazano, jer Čimaev nije spreman da se vrati u "kavez".

Njegov menadžer Maždi Šamas otkrio je do koje mere je bolest uticala na Čimaeva.

"Koronavirus je oslabila Čimaeva, pošto je imao brojne komplikacije, a nekoliko puta je morao u bolnicu. Želeo je da trenira, probali smo i nismo uspeli. Bio je jako loše. Nije mogao da veže ni dve runde, uradio bi jednu, a onda se odmarao. Počeo je da kašlje, da se opet oseća loše, tako da smo morali da otkažemo trening, a on je morao u bolnicu. Kad me je zvao, mislio je da će da umre", ispričao je menadžer.

Naravno, nije mu ništa zamerao, rekao je da su neke stvari prosto van kontrole borca. A kada će biti spreman?

"Ko zna? Ovog puta je počeo da trenira, imao je sreće, nije mu se slošilo. Sledeći put možda neće imati ovoliko sreće. Ne želim da rizikujem, to je manje važno", kazao je Šamas.

A zašto se ljudi plaše Čimaeva? On beleži neverovatne nastupe od kada je letos stiguao u UFC.

Prvo je letos u razmaku od samo 10 dana pobedio Džona Filipsa i Rajsa Mekija, posle toga je nokautirao iskusnog Džeralda Miršarata.

U prve dve borbe udaren je ukupno DVA PUTA, a protiv Miršarta nijednom, tako da kada se pogledaju udarci, u poslednje tri borbe je svoja tri protivnika pogađao 196 puta, a oni njega SAMO DVA. "Borz", dakle, ("vuk" na čečenskom) ima više UFC borbi nego što je dobio udaraca u te tri borbe!

Dejna Vajt ga obožava i rekao je da je to jedan od tri borca na koja treba obratiti pažnju ove godine.

Ne zaboravite da je on prozivao sve sadašnje i bivše šampione, ali niko nije smeo s njim u oktagon. To je išlo dotle da je Vajt pretio otkazom borcima koji ne budu hteli da uđu u kavez sa njim.

Hamzat Čimaev, borbe u UFC-u
Izvor: YouTube/Khamzat Smashaev

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi