Nestvarno!

NEVIĐENA DRAMA I POBEDA HRVATA: Pobedili Ruse nakon 15 serija peteraca!

Autor Dušan Ninković

Istorijski meč odigran na kvalifikacionom turniru za Tokio.

Izvor: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske je nakon velike drame savladala Rusiju i izborila plasman na Olimpijske igre koje bi trebalo da se održe u Tokiju ovog leta. Meč je bio uzbudljiv, jer se nakon četiri izjednačene deonice pristupilo petercima.

Reprezentacije Hrvatske i Rusije su tek nakon 15 serija peteraca odlučile ko će zauzeti treću poziciju na kvalifikacionom turniru i sebi obezbediti pozivnicu za Japan.

Hrvatska - Rusija 25:24 (11:11 pre peteraca)

U odlučujućoj seriji Šepelev nije uspeo da savlada Bijaća, a zatim je Vrlić pogodio i doneo pobedu reprezentaciji Hrvatske! Nakon jedne od najvećih drama koje je vaterpolo ikada video.

Prvih 14 serija peteraca donelo je samo dva promašaja, vaterpolisti Hrvatske i Rusije su bili izuzetno raspoloženi sa penala. Istina, oni su bili efikasni i u regularnom delu meča.

Hrvati su već tokom prve deonice imali priliku za ''plus tri'', ali kad nisu iskoristili igrača više, kažnjeni su brzim golom u završnici četvrtine. Rusi su u drugom delu zaigrali bolje, u 13. minut prvi put poveli, a na poluvreme otišli sa prednošću! Delovalo je da mogu da slome otpor u narednoj deonici...

Ali, to se nije desilo! Promašili su peterac, zatim i napad sa dva igrača više, da bi u narednim minutima Bijać dominirao svojim odbranama. Potpuno je zaustavljao opasne napade Rusa.

Treći period je pripao Hrvatima, četvrti Rusima, pa je nakon 11:11 u regularnom delu susreta pobednik morao da se reši udarcima sa pet metara! 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.