In memoriam

REGION U ŠOKU – PREMINULA LEGENDA RUKOMETA: Bio šampion sa SFRJ i Hrvatskom, umro na semaforu!

Autor Mladen Šolak

Iznenada je otišao igrač koji je imao veliko ime u istoriji jugoslovenskog rukometa!

Izvor: Profimedia

U nedelju uveče prestalo je da kuca srce legendarnog rukometaša Zlatka Saračevića (1961-2021)

Rođeni Banjalučanin preminuo je u Koprivnici, posle utakmice svoje Podravke protiv Lokomotive!

"Saračević je nakon utakmice bio u dobrom raspoloženju, srećan zbog važne pobede koja je njegovu ekipu dovela pred osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Niko nije mogao da nasluti šta će se dogoditi nekoliko minuta kasnije", objavio je Večernji list.

Saračević je posle utakmice napustio halu i svojim automobilom krenuo da odveze kući trenera golmana Barbaru Stančin, a na jednom semaforu mu je iznenada pozlilo, pa je ona odmah pozvala hitnu pomoć. Lekari su došli brzo, sumnjalo se na srčani udar, ali nažalost nisu mogli da ga spasu.

Izvor: Profimedia

Bio je veliki rukometaš i u vreme velike Jugoslavije, kada je sa reprezentacijom osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu, zlato na Svetskom prvenstvu u Švajcarskoj 1986. i zlato na Svetskom prvenstvu za juniore 1981.

Devedesetih je bio uspešan sa hrvatskom reprezentacijom i u njenom dresu osvajao bronzu na EP u Portugalu, srebro na SP u Islandu i zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti.

U klupskoj karijeri je osvajao Prvu ligu Jugoslavije sa Borcem iz Banjaluke 1981, bio je dvostruki osvajač Kupa sa Medveščakom, a potom je igrao za Nim, Zagreb, Vesprem...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.