Srčani udar

SAVEZ SAOPŠTIO - ČUVENI GOLMAN PREMINUO! Iz bolnice i kluba još nema potvrde...

Autor Dušan Ninković

Katastrofalne vesti stižu iz Portugala, a prva zvanična potvrda stigla je sa Kube.

Izvor: Profimedia/Sipa USA/Global Images/Fabio Well

Strašne vesti iz Portugala, gde su pojedini mediji u sredu objavili da je preminuo čuveni golman Alfredo Kintana (32), inače čuvar mreže Portoa i tamošnje reprezentacije.

Informacija o njegovoj smrti potom je potvrđena i Rukometnom savezu Kube, gde je on rođen, pa je generalni sekretar te organizacije Rajmel Rejes Kolante izjavio saučešće porodici.

"Naš savez žali zbog smrti Alfreda Kintane, izvrsnog sportiste koji je trenirao u našoj zemlji i koji nikad nije izgubio svoj status Kubanca, bez obzira na to što je igrao za drugu zemlju. Moje saučešće", izjavio je on medijima.

Na tu objavu reagovao je portugalski savez, molbom da potvrda ipak sačeka i porukom: "Prijatelji, ništa nije potvrđeno. Možemo li da poštujemo Alfredovu porodicu? Zvanični izvor će biti Porto, dom našeg heroja".

Dok lekari i dalje ne daju dobre prognoze, podsećamo da je golman Porta doživeo srčani udar na treningu, a lekari su 45 minuta pokušavali da ga reanimiraju. On je ubrzo prebačen u bolnicu.

Alfredo Kvintana je rođen na Kubi, a od 2014. godine je član reprezentacije Portugala. Iako je rođen u Havani, kompletnu seniorsku karijeru je proveo u plavo-belom dresu Porta.

Njegove čudesne intervencije su donele velike uspehe ovoj reprezentaciji, u kojoj se rukomet budi poslednjih godina. Sa Kintanom u timu, Portugal je zauzeo 6. mesto na Evropskom prvenstvu i 10. mesto na Svetskom šampionatu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.