Idemo sada!

SRPSKI RUKOMET OVO ČEKA DUŽE OD TRI DECENIJE: Tri ključna meča u tri dana, poznati su rivali!

Autor Nikola Lalović

Naš nacionalni tim ovo čeka od Seula 1988. godine.

Izvor: MN Press

Srpski muški rukomet je oduševio kako domaću tako i stranu javnost od dolaska Tonija Đerone na mesto selektora. 

Naše devojke su nas obradovale sjajnom pobedom nad Holandijom na Evropskom prvenstvu u Danskoj, ali kasnije nisu imale snage i ispale su kao poslednje u grupi.

Ipak, čak i tada je iz našeg tabora govoreno kako je glavni cilj plasman na Olimpijske igre, jer se naše rukometašice nisu takmičile na OI još od Seula 1988. godine! Od raspada Jugoslavije nismo uspeli da odemo na OI ni kao SRJ, ni kao SCG niti kao samostalna država!

Sada je poznat raspored kvalifikacionog turnira koji će naše devojke odigrati od 19. do 21. marta u mađarskom Đeru. U teškoj grupi sa Rusijom, domaćinom Mađarskom i Kazahstanom naš tim će morati da zauzme jednu od dve najbolje pozicije kako bi otišao u Tokio. 

Prvi meč će se igrati sa Rusijom 19. marta od 20 časova, a Ruskinje koje su Evropsko prvenstvo završile na petom mestu su najveće favoritkinje na turniru. Drugi meč je već dan kasnije protiv Mađarske od 17:30, a sa tim rivalom su se devojke sastale u grupi na Evropskom prvenstvu i ubedljivo izgubile.

Poslednji rival je autsajder Kazahstan koji na turnir dolazi kao zamena za selekciju Kine, a ostaje da se nadamo da bi pobedom na tom meču naše rukometašice mogle da odu u Japan!

Raspored: 

Petak, 19. mart:

Mađarska - Kazahstan 17:00
Rusija - Srbija 20:00

Subota, 20. mart:

Mađarska - Srbija 17:30 
Rusija-Kazahstan 20:30 

Nedelja, 21. mart:

Srbija - Kazahstan 17:30 
Mađarska-Rusija 20:30 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.