Hrabro

ISTORIJSKA NEDELJA ZA SRPSKI RUKOMET: Ovu šansu su čekale GENERACIJE, još od 1988! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Ulog je najveći mogući - plasman na Olimpijske igre.

Izvor: Profimedia

"Ovo je ogromna prilika da se uđe u istoriju. To je san svake devojčice i dečaka kada spozna šta je sport", rekao je selektor rukometašica Srbije uoči okupljanja ekipe pred start kvalifikacionog turnira u Đeru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

"Sigurno je da su devojke svesne i znaju da im je ovo krune karijere. Imamo dobru priliku, sećam se dosta utakmica u kojima su pružile pravu igru. Nadam se odlasku u Tokio. I kada odemo, da ne stanemo na tome ''otišli smo''. Ova ekipa, ako je zdrava i kompletna, ima velike šanse za medalju. To je moje mišljenje. Ne smemo da se uplašimo pobede ili bilo čega. Imamo najgori mogući raspored, Rusiju, pa Mađarsku. Mađarice se spremaju samo za nas, ne gledaju ništa drugo. Ubeđene su da će nas Ruskinje pobediti. Biće jako interesantno", izjavio je Obradović, a preneo sajt Saveza.

Rukometašice Srbije prvi meč u Đeru igraju u petak protiv Rusije (20 sati), dan kasnije od 17.30 sledi duel sa Mađaricama i konačno u nedelju, takođe od 17.30, protiv Kazahstana.

Dve najbolje selekcije sa turnira izboriće plasman u Tokio.

Reprezentativka Srbije Jelena Lavko uverava da će devojke dati sve od sebe.

"Istorijski uspeh je to što smo u Japanu uspeli da izborimo kvalifikacije. Sve devojke su pune adrenalina, želje, volje da ispunimo cilj. Od 1988. nismo bili na Olimpijskim igrama. Trebalo bi da nastavimo ono sa Svetskog prvenstva, ono u čemu smo tamo stale", rekla je Lavko, prenosi Rukometni savez Srbije.

Ženska reprezentacija Srbije okupila se večeras u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

"Vratila nam se Cvija (Dragana Cvijić), što je veliki plus. Iskreno se nadam da ćemo proći kvalifikacije. Verujem da to možemo. Videćemo kada odemo tamo. Bićemo fokusirane, daćemo 100 odsto, za svaku loptu ćemo se bacati i biće dobro", rekla je Lavko.

Izvor: MN Press

Selektor Ljubomir Obradović neće imati na raspolaganju sve reprezentativke do ponedeljka uveče, obzirom da su igračice imale klupske obaveze tokom vikenda.

Od ponedeljka prepodne kreću i trenažne aktivnosti sve do četvrtka kada će najbolje srpske rukometašice krenuti put mađarskog Đera gde ih u petak već čeka prvi rival na kvalifikacionom turniru za Olimpijske Igre u Tokiju, aktuelni olimpijski šampion Rusija.

"Čeka nas teška utakmica sa Ruskinjama, ali ne bi trebalo previše značaja da im dajemo. Svaka utakmica će biti teška sama po sebi. I ona sa Ksazahstanom će biti teška. U sve tri utakmice moramo da damo 100 odsto, pa kako bude", rekla je Lavko.

"Domaćinstvo ne igra veliku ulogu, igra se bez publike i to je veliki minus za Mađarice. Naravno da će se osećati nadmoćnije jer su kod kuće, ali i sama sam igrala mnogo puta u toj hali, tako da se i sama tamo osećam kao kod kuće", zaključila je Lavko.

Devojke, srećno!

(Mondo/Tanjug, Beta)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.