Ajmo!

NISMO FAVORITI, ALI SRBIJA NIKADA NE ODUSTAJE! Hrabre rukometašice se spremaju za put, hoće da ispišu ISTORIJU!

Autor Tamara Ranković

"Dve utakmice važnije od bilo čega do sada"

Izvor: MN Press

Srpske rukometašice žele da igraju na Olimpijskim igrama, ali put je trnovit.

Da bi se plasirale devojke moraju da prođu kvalifikacije, a selektor Ljubomir Obradović ocenio je da su protivnice iz Mađarske i Rusije veoma nezgodne.

Iskusna Kristina Liščević veruje u ceo tim i u to da i pored opasnih rivalki postoji šansa da gledamo naše devojke na prestižnom takmičenju.

"Definitivno sam spremna za sve što nas čeka. U glavi mi je samo da se prođe na Olimpijske Igre. To je u glavi svake od nas. Videćemo šta smo spremili i koliko možemo da izvučemo. Znam da nismo favoriti, ali Srbija je poznata po tome da nikada ne odustaje, pa će tako biti i sada", rekla je Kiki.

Liščević je svesna da su rivalke daleko uspešnije, ali je istakla da naša reprezentacija ima posebnu motivaciju jer će neke igračice da završe sa nastupanjem za nacionalni tim nakon olimpijskog ciklusa.

"Ruskinje i Mađarice imaju veći pritisak od nas. Mi smo postavile cilj koji bi bilo lepo da se ostvari. To su veće rukometne zemlje od nas, svetlosnim godinama smo udaljeni od toga što oni imaju sada, ali nam ostaje da se borimo. Bez obzira na sve Srbija veruje u rukomet, rezultat i devojke koje su tu. To je poslednji voz za mnoge od nas, mnoge će da završe sa reprezentacijom po završetku olimpijskog ciklusa", objasnila je devojka koja u karijeri sa reprezentacijom ima srebro sa Svetskog prvenstva u Beogradu.

Raspored u kvalifikacijama biće gust, najpre u petak od 20h utakmica sa Rusijom, a samo dan kasnije u subotu od 17:30 duel sa Mađarskom. Dve najbolje ekipe turnira izboriće plasman na Olimpijske igre.

"Kako nama tako i ostalima. To je deo kvalifikacija. Bez obzira koliko imamo odmora, daćemo sve od sebe u tih dva puta po 60 minuta. Jasno je sve, ili ćemo da kreiramo sudbinu ili ćemo da se vratimo kući praznih ruku.Svaka će da izgine na terenu, i u prvih i u drugih 60 minuta. Druge solucije nema. Ne vidim prost za pad. Dve utakmice važnije od bilo čega do sada", poručila je naša rukometašica.

"Naš uspeh bi probudio neke nove devojčice koje će da požele da igraju rukomet u budućnosti", zaključila je Kristina Liščević.

Ukoliko se Srbija plasira na Olimpijske igre, to će biti prvi put da naše rukometašice učestvuju na najvećoj svetskoj smotri od 1988. godine!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.