STRAŠNO

BILA SAM UZ IGRAČICE DA IH SELEKTOR NE BI PSOVAO I VREĐAO: Potpuni raspad sistema u reprezentaciji Srbije!

Autor Milutin Vujičić

Komunikacija nije postojala, atmosfera je bila netakmičarska...

Izvor: Profimedia

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Olimpijske igre. Bili smo u šansi da na najveću sportsku smotru odemo prvi put od 1988. godine, ali...

Imale su naše rukometašice sve u svojom rukama, međutim očigledno nešto nije funkcionisalo. Poraz od Rusije (29:24), potom i od Mađarske (31:23) ugasili su naše nade, da bi nakon neuspeha, po običaju, sve isplivalo na površinu.

Jedna od najiskusnijih Dragana Cvijić "oplela" je po RSS i selektoru Ljubomiru Obradoviću, a njene reči brzo su stigle i do nove predsednice Saveza Milene Delić.

U intervjuu za "Sportski žurnal" istakla je da je bila upoznata sa svim problemima na relaciji igračice-trener, ali da nije znala da je ipak toliko strašno - verujući da će se na kraju "povezati" i zajedništvom uspeti da donesu Srbiji učešće na Olimpijskim igrama.

"Na osnovu njene izjave vidim da je ljuta najviše na mene jer je očekivala da ću ja smeniti selektora kada sam došla na čelo Saveza. Iskreno, vodila sam se logikom da nemamo vremena za promene, da se završi jedan olimpijski ciklus i da je, ipak bilo nešto dobro na tom Svetskom prvenstvu na kom su obezbedile kvalifikacije. Očekivali smo da će se završiti ciklus na najbolji način. Promena na tri dana bi možda bila dobra, ali ne bi garantovala plasman. Žao mi je jer je ekipa iskusna, većina je zajedno već petnaestak godina i mislila sam da su mogle sam da se izbore. Bez obzira na pogrešne taktike i loše pripreme, bilo je i promašenih zicera i tehničkih grešaka, tu je sam igrač kriv", istakla je predsednica RSS i dodala da ne krivi igračice za propuštenu priliku.

Igračice su govorile da je atmosfera očajna i da mesecima ne postoji komunikacija sa trenerom, a predsednica RSS ističe da to za nju nije bilo iznenađenje zbog karaktera Obradovića - dok nije ni pretpostavljala koliko je to ozbiljno.

Da li biste ostavili Obradovića na mestu selektora da možete da vratite vreme?

"Ne bih. Smenila bih ga sigurno bez razmišljanja. Svesno sam bila sa njima na pripremama, mislila sam da mogu da pomognem, da ga trgnem, ali nije bilo šanse. Nisam želela da više vređa igračice i da viče na njih, pa sam rešila da budem uz ekipu i dok sam ja bila tamo, istina, to nije radio", rekla je Delićeva i istakla da rukometašicama treba selektor poput Tonija Đerone.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.