odlučio

HRVATI UKRALI JEDNOG OD NAJBOLJIH NA SVETU! Ogromno pojačanje za "barakude", Rus sada nastupa za njih!

Autor Pavle Knežević

Rus je odlučio da promeni reprezentacije

Izvor: MN Press

Hrvatski vaterpolo dobio je veliko i sasvim neočekivano pojačanje: jedan od najboljih igrača sveta Konstantin Harkov odlučio je da napusti reprezentaciju Rusije i zaigra za "barakude"!

Da stvari budu još "gore", 24-godišnji Harkov, najbolji strelac i igrač Rusije, odlučio se na ovaj korak upravo nakon što je Hrvatska izbacila "zbornaju" iz kvalifikacija za Olimpijske igre, što je veliki san mladog Rusa.

Ipak, on neće moći da igra za Hrvatsku u Tokiju zbog pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta, ali je jasno da više veruje plasmanu svog novog tima na Igre nego starog. On će steći pravo nastupa za "barakude" 22. februara 2022, godinu dana od kada je igrao poslednju utakmicu za staru reprezentaciju.

Drugi uslov MOK-a je da bar godinu dana živi u državi koju želi da zastupa, što nije problem jer je ovo Harkovu treća godina u zagrebačkoj Mladosti.

Harkov je treći stranac u istoriji vaterpolo reprezentacije Hrvatske, pošto je prethodno nastupao isto Rus Andrej Bjelofastov, kao i Španac Havi Garsija, koji i dalje igra za Hrvate.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi