Ostali sportovi

ISTORIJA SRPSKOG SPORTA: Neverovatan uspeh u Zagrebu - PRVA TITULA za naš tim!

Autor Mladen Šolak

Podvig Kragujevčana za pamćenje u sudaru sa hrvatskim velikanima. Svaka čast!

Izvor: MN Press

Istorija!

Ove nedelje uveče dogodila se prava senzacija, jer je Radnički iz Kragujevca postao šampion regionalne lige u vaterpolu!

Pobedom protiv Juga u finalu Fajnal-fora regionalne lige (14:12), Kragujevčani su prvi put poneli ka Srbiji trofej takmičenja koje je formirano 2008.

Srpski timovi učestvuju u toj ligi od sezone 2014/15 i do ove sezone ne da nisu osvojili, već nisu igrali ni u finalu, jer su tradicionalno uspešniji hrvatski velikani, Primorje, Jug i Mladost.

Međutim, sada je vreme za novu stranicu istorije – u kojoj je na tronu Radnički!

Najzaslužniji za to bili su najbolji strelci Kragujevčana u današnjem finalu, Marko Radulović sa četiri gola, Filip Janković sa tri gola, Strahinja Rašović sa dva, dok su po jedan postigli Toholj, Ukropiuna, Branković, Miličić i Lukić.

U prethodnih sedam godina titula regionalne lige stanovala je u Hrvatskoj, a prethodno je boravila i u Italiji, kada je Pro Reko bio učesnil lige i u Herceg Novom, kada je Jadran osvojio titulu 2010. i 2011.

Ipak, sada je vreme za dominaciju jednog srpskog tima, a sjajne vesti iz ovog sporta stigle su i tokom nedelje, kada je ozvaničeno da će VK Novi Beograd biti domaćin Lige šampiona ove sezone, kao i naredne dve, što automatski znači da će biti učesnik završnih turnira LŠ i 2022. i 2023.

Srpski klupski vaterpolo se definitivno budi, a titula Radničkog snažan je dokaz da su stigli bolji dani i u našu ligu, koja je ove sezone snažnija nego godinama unazad.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.