Posle četiri godine...

ZVANIČNO! SRBIJA OSTALA BEZ SELEKTORA: Otišao kompletan stručni štab!

Autor Dušan Ninković

Ljubomir Obradović sporazumno napustio kormilo seniorske reprezentacije.

Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Ljubomir Obradović više nije selektor ženske rukometne reprezentacije. Pored njega, sporazumno je raskinut ugovor i sa svim ostalim trenerima i članovima stručnog štaba, pa Srbiju čekaju velike promene u narednom periodu.

Doskorašnji selektor vodio je Srbiju od 2017. godine, a pre toga radio je i kao selektor Crne Gore. Obradović, nekadašnji rukometaš predvodio je seniorsku reprezentaciju Srbije na dva Evropska i dva Svetska prvenstva.

Kap koja je prelila čašu bili su sukobi u mađarskom Đeru, gde se igrao kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Srbija je tamo doživela dva poraza, uz jednu pobedu, pa ni nakon 33 godine naša reprezentacija neće na najveću sportsku smotru.

''Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije na današnjoj sednici jednoglasno je razrešio dužnosti selektora, trenere i sve članove stručnih štabova ženskih reprezentativnih selekcija.

Sa selektorom ženske seniorske reprezentacije Ljubomirom Obradovićem postignut je dogovor o sporazumnom raskidu saradnje.

O novim rešenjima za mesto selektora, odnosno, trenera reprezentativnih selekcija, UO Rukometnog saveza Srbije izjasniće se na narednoj sednici“, navodi se u saopštenju.

Reprezentacija Srbije doživela je neuspeh na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju. Najbolje srpske rukometašice poražene su od Rusije i Mađarske, a zatim su istakle lošu atmosferu u nacionalnom timu, kao i da je reprezentaciji potrebna promena.

Njihovu priču potvrdila je i nova predsednica RSS Milena Delić, koja je dodala da je bila upoznata sa problemima koji postoje na relaciji selektor - rukometašice.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.