Ostali sportovi

ZVEZDA NA NOVOM POČETKU: Na "Marakani" trenirao fudbal, u Partizanu zaigrao odbojku, sada vodi crveno-bele!

Autor Mladen Šolak

"Nije bilo prilike da zaigram za Zvezdu, ali sada su se snovi ostvarili"

U trenutku dok Vojvodina i Partizan igraju finalnu seriju domaćeg odbojkaškog prvenstva, u Crvenoj zvezdi prave nove planove pod vođstvom novog generalnog direktora, Nikole Rosića (36).

Proslavljeni reprezentativac Srbije i član zlatne generacije iz Beča 2011. sada želi da napravi uspeh i kao operativac u klubu pred kojim su veliki izazovi.

Zvezda je ove sezone eliminisana u četvrtfinalu plej-ofa od Vojvodine (0:3, 1:3), a poslednju titulu osvojila je 2016. godine. Narednog proleća završena je petogodišnja dominacija crveno-belih, a započeta vladavina Vojvodine, koja traje četiri godine.

"Moja vizija što se tiče sporta, i posla generalno, uvek je šampionska. Voleo bih da naš projekat traje i da Zvezdu vratimo na šampionski put. Prvi cilj je da klub ozdravimo ekonomski, postanemo stabilni, da prebrodimo finansijske probleme, i da svaki zaposleni, svaki igrač, svako ko predstavlja Crvenu zvezdu shvati veličinu i težinu grba. Svi moramo da budemo jedan tim kako bismo ispunili ciljeve", rekao je Rosić u intervjuu zaklupski sajt.

Zanimljivo je da je Rosić igračku karijeru gradio u Odbojkaškom klubu Partizan, a da je svojevremeno trenirao u Zvezdi, ali fudbal.

"Ja sam trenirao fudbal u Crvenoj zvezdi, prošao sam selekciju, ali sam se posvetio odbojci. Ispred kuće mi je bila osnovna škola i nastavio sam da treniram odbojku, i majka mi je bila odbojkašica. Ušao sam jako mlad u prvi tim, sa 15 godina, i tada potpisao dugogodišnji ugovor. Imao sam 20 godina kada sam otišao u Budvu, pa posle u inostranstvo. Nije bilo tada prilike da zaigram u Zvezdi, ali sada su se snovi ostvarili. U drugoj ulozi, u velikom izazovu, gde mogu još više da pomognem. Znam taj osećaj kada vaši snovi i ciljevi trebaju da se ostvare. I mislim da ću mnogo značiti tim mladim ljudima u toj situaciji".

Njegova sestra Nina Rosić bila je jedna od ljubimica navijača Zvezde i dete crveno-belih. Ona je u dva navrata nosila dres kluba iz Ljutice Bogdana.

Izvor: MN Press

"Ja sam ponosni brat, Nina je moj ponos. Pratio sam lično i gledao sve te utakmice, pun Pionir, to je bilo nešto prelepo. I to je moja ogromna želja, kada se steknu uslovi i popravi ova globalna situacija, da se vrati publika. Navijači imaju veliki značaj. Oni su tada davali krila toj generaciji, nadam se će sada davati nekoj novoj, kojoj će to biti prekopotrebno. Znam koliko Nina voli Crvenu zvezdu, i da nije želela da igra ni u jednom drugom klubu. To je za mene ogroman motiv, lični motiv, da vratimo naš klub gde pripada i gde mu je mesto", rekao je Rosić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.