A bio je šampion...

AMERIKANAC NAJVEĆI PREVARANT U ISTORIJI SPORTA: Priznao doping i oduzeli mu titule, ali to nije sve!

Autor Dušan Ninković

Koristio je i ''tehnološki doping''.

Izvor: Profimedia

Pored toga što je u organizam unosio nedozvoljene supstance, Lens Armstrong imao je još jedan način za prevaru. Ovaj američki biciklista tokom legendarnih trka oko Francuske koristio je motor!

Ovakvu tvrdnju izneo je nekadašnji šef Anti-doping agencije Francuske Žn-Pjer Verdi i motor koji je bio ugrađen u bicikl Lensa Armstronga nazvao je ''tehnološkim dopingom''.

Ubrzo nakon tih tvrdi u javnosti pojavili su se snimci. Lens Armstrong na nekim etapama konstantno dodiruje zadnji kraj svog bicikla, a pretpostavlja se da je upravo tako aktivirao motor težak 800 grama i snage od celih 500 vati. Dovoljno da bude najbrži na trci.

Verdi je siguran da je Amerikanac varao jer performanse kakve je pokazivao tokom godina i godina trkanja oko Francuske nisu bile zamislive ni najvećim stručnjacima. On je pokušao da se konsultuje sa ljudima koji o temi dopinga znaju mnogo i čak i njima nije bilo jasno šta se dešava.

Ispostaviće se kasnije da je Armstrong pored dopinga, koji je priznao i zbog kog mu je oduzeto sedam titula sa Tur de Fransa koristio mali motor ispod svog sedišta. On je na trci imao povlašćeni status pa taj skandal nije ranije zabeležen.

Lens Armstrong motor
Izvor: Youtube/EL GOLAZO DE YOUTUBE

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.