UBLAŽENA KAZNA

NAJBRŽI ČOVEK SVETA ZBOG DOPING AFERE NE MOŽE NA OLIMPIJSKE IGRE: Amerikanac je trebalo da bude Boltov naslednik, ali...

Autor Milutin Vujičić

Čemu to?

Izvor: Profimedia

Američkom sprinteru Kristijanu Kolmanu (25) smanjena je danas suspenzija zbog kršenja antidoping pravila, ali ipak neće moći da učestvuje na Olimpijskim igrama.

Trenutno najbrži čovek planete prvobitno je suspendovan na dve godine, međutim Sud za sportsku arbitražu (CAS) delimično je uvažio njegovu žalbu i smanjio mu kaznu za šest meseci, opet nedovoljno da bi nastupao u Tokiju.

Na atletsku stazu moći će da se vrati u novembru i probaće da ponovi stare rezultate, naravno ako u međuvremenu ne bude bilo novih incidenata sa dopingom.

Amerikanac kome je 26 godina je inače 2019. godine trčao sto metara za 9,76 sekundi na Svetskom prvenstvu u Dohi, pa je važio za najvećeg favorita na predstojećim Igrama u Tokiju sve dok nije preškršio anti doping pravila.

Nije bio dopingovan, nego u roku od 12 meseci čak tri puta nije bio na navedenoj lokaciji kako bi dao uzorak za testiranje, što je dovoljno za kaznu.

(MONDO)