Ostali sportovi

NIKOLIĆ, ŠKRBIĆ I CUPARA PODRŽALI BESPLATNU ŠKOLU RUKOMETA - PRIJAVE JOŠ TRAJU!

Izvor Promo

Devojčice i dečaci od 8 do 13 godina dobiće priliku da šest meseci treniraju bez ikakve novčane nadoknade

Izvor: Mozzart/Promo

Muška i ženska rukometna reprezentacija su na dobrom putu da u godinama koje su pred nama nastave stopama slavnih prethodnika koji su osvajali medalje na najvećim takmičenjima. Zbog njihovih dobrih partija, mnogi klinci poželeli su da se oprobaju u ovom dinamičnom sportu kao ubojiti bekovi, pivoti, krila ili golmani...

Kompanija Mozzart zajedno sa proslavljenim sportistima omogućila je deci da treniraju rukomet potpuno besplatno šest meseci u Aranđelovcu! Vlasnik svetske bronze i nekadašnji kapiten reprezentacije Ratko Nikolić održaće prvi javni čas 25. aprila u hali „Šumadija". Asistiraće mu nekadašnji najbolji igrača sveta Dragan Škrbić i golman reprezentacije Vladimir Cupara, koji će mališanima pokazati trikove sa loptom. Prijave na mejl besplatneskolesporta@mozzartsport.com traju do 23. aprila u ponoć.

Legendarni pivot, Dragan Škrbić vraća film u vreme kada su za sport bili dovoljni talenat, posvećenost, trud... Tada je mnogo više mališana jurišalo za loptom i stvorena je jedna sjajna, bronzana generacija.

Izvor: Mozzart/Promo

- Ovo je idealan trenutak da pozovemo decu na rukomet, jer su ostvareni odlični rezultati u prethodnom periodu. Čini mi se da mnogo klinaca želi da se oproba u ovom sportu koji je u prošlosti donosio dosta radosti celoj naciji. Sada je drugačije vreme, mnogo toga se vrti oko novca, ali ovo je sjajna prilika da podsetimo na one prave vrednosti. Hvala Mozzartu što je to omogućio i nadam se da će i drugi krenuti da razmišljaju u tom pravcu - naglasio je Škrbić.

Oko 70 dečaka i devojčica uzrasta od 8 do 13 godina dobiće priliku da čuje savete od legendi ovog sporta, ali i od Vladimira Cupare, aktuelnog člana A tima Srbije. Golman naše reprezentacije je prve korake napravio u RK Voždovac, gde su mu dozvolili da trenira bez plaćanja članarine, a potom je napravio veliku karijeru.

U ovom uzrastu nije ni toliko važno da razmišljaju o odricanjima i svemu što profesionalni sport donosi. Važno je samo da zavole loptu, a posle će kroz treninge shvatiti koliko je važno da se oprobaju na terenu. Sport definitivno menja život, uči te pravim vrednostima, uči te da budeš dobro organizovan. Među decom je onda manje sebičnosti, razvijaju odnose, drugarstvo, u toj svlačionici nauče kako da dele stvari, razvija im se kolektivni duh, a na prvom mestu - mnogo uživaju! Zato još jednom pozivam roditelje iz Aranđelovca i okoline da prijave decu i dođu na druženje sa nama - kaže Cupara

Najtalentovanija deca iz školice dobiće priliku da besplatno pohađaju kamp Ratka Nikolića koji se održava krajem juna i početkom jula, a tamo bi trebalo da dođe i selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, proslavljeni španski trener Toni Đerona.
Sve ovo je deo šire akcije Besplatne škole sporta, koju je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a pored rukometa, Mozzart realizuje i školice fudbala i odbojke u Beogradu, odnosno košarke u Nišu.

Tagovi