konačno!

POVRATAK SRPSKE MMA MAŠINE, SPREMAN DA SMRVI AMERIKANCA: Ekskluzivno za MONDO - Trenirao sa Habibom, ali ima slabe tačke

Autor Pavle Knežević

Duge dve i po godine je čekao na povratak i hoće da iskoristi šansu

Izvor: Privatna arhiva, SBC/Dejan Valek

Stefan Sekulić se vraća u kavez posle dve i po godine pauze, a protivnik na povratku mu nije ni malo lak. U pretrpanom i vrhunski kvalitetnom programu UFC 261, protivnik će mu biti iskusni Dvajt Grent.

Opet, u Stefanovoj karijeri nikad ništa nije bilo lako, pa tako ni sada.

Nakon komplikovane operacije vilice, imao je složenu terapiju, nije ni planirao da se bori te 2018, ali onda je usledio poziv UFC, poziv koji se ne odbija. Izgubio je tesno (kontroverzno) na poene, ali su mu posle u organizmu pronađeni tragovi nedozvoljenih supstanci, a onda mu je izrečena suspenzija.

Nije se bunio, štaviše: "Ja sam kriv, trebalo je da znam šta je u tim lekovima za terapiju i da znam šta je zabranjeno".

I sada, konačno, posle dve i po godine, ponovo se vraća na najveću scenu, posle sjajnih pobeda Aleksandra Rakića i Uroša Medića, želi i on da ostvari trijumf u najvećoj promociji. Njegov trener i menadžer Bojan Mihajlović nije dobio vizu i zato nije sa njim u SAD, ali je za MONDO analizirao borbu sa iskusnim Dvajtom Grantom.

"Nije laka borba, slažem se sa vama. Dvajt u UFC ima 2:2, ušao je preko Kontendera, što je skoro isto kao UFC, dakle ima 3:2. Stefan se vraća posle dve i po godine, a on je sigurno uz Aleksandra Rakića i Duška Todorovića naš najbolji borac. Ako pričamo realno o očekivanjima, svi vide Grenta kao favorita, ali mislim da je to zato što Stefana dugo nije bilo i ne znaju koliko je dobar", priča Mihajlović, iz najveće srpske promocije SBC.

Izvor: Profimedia

Stefana dugo nije bilo, šta javnost može da očekuje od njega?

"On je kompletan borac, 'ol raund', dobar je u stend-apu, dobar je i u rvanju i defanzivno, ima crni pojas u luta livre (BJJ bez kimona). Sad, Grent je trenirao u dva od najvećih pet klubova za MMA: Alliance, odakle je Fil Dejvis od poznatijih, a onda i u AKA, odakle su Danijel Kormije i Habib Nurmagomedov. Jako je opasan udarač i levom i desnom, a sve udarce radi odlično. Ofanzivno rvanje nema uopšte, nikoga ne ruši, a defanzivno je vrhunski", opisuje Mihajlović.

Šta onda tu može Stefan? Hoće li ići na rušenja, parter?...

"Ovo mu je prvi meč od kada je promenio tim, tako da nismo mogli da primenimo jednu taktiku i zato smo spremili dva-tri sistema kako bi on mogao da se prilagodi u zavisnosti kako se bude ponašao protivnik. A sa Stefanom je lako praviti taktike, on zna sve, baš je ol raund, sve dobro i podjednako radi. Jedino čega se pribojavam jeste duga pauza, ali sudeći po njemu, neće biti mnogo razloga za brigu. Pričamo stalno, vredno radi, sada je lakše nego ikad skinuo kilograme, a vratio je čak 10 posle merenja", kaže Mihajlović za svog borca, a onda i zaključuje:

"Trebaće mu i malo mu sreće. Nažalost, baš nije imao sreće u karijeri, prvo teške povrede, pa suspenzija".

Meč Sekulić-Grant na programu je u noći između subote i nedelje.