Pun samopoizdanja

"GRUPA SMRTI" NE PLAŠI SRBIJU, MOŽEMO SA HRVATIMA I FRANCUZIMA: Kapiten se oglasio prvi put posle žreba za EP!

Autor Nikola Lalović

Dolaze i prve reakcije na prilično nezgodan žreb za srpske rukometaše na Evropskom prvenstvu.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije igraće u grupi C na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj odlučeno je žrebom u Budimpešti.

"Orlovi" će u borbi za dva mesta koja vode u glavnu fazu takmičenja snage odmeriti sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Ukrajine.

Grupa C igraće se u novoj Areni u Segedinu od 13. do 17. januara, a naš tim neće imati lak zadatak jer samo po dve selekcije iz svake grupe idu dalje. Kapiten tima Nemanja Ilić je za sajt Rukometnog saveza Srbije dao prve utiske o žrebu. 

"Imam utisak da se sve ponavlja. Hrvatska, od koje smo izgubili tri gola u Gracu na prošlom Evropskom prvenstvu, koja je na kraju završila kao srebrna. Sa Francuskom smo igrali kvalifikacije, izašli kao pobednici, ali će na Prvenstvu sigurno biti drugačije i samim tim teže, jer će na neki način želeti i da se osvete. Ukrajinu ne poznajemo toliko, ali ako budemo igrali kao što znamo ne bi trebalo da bude problema", rekao je Ilić. 

Svestan je da je grupa teška, ali uz eventualnu pomoć navijača naš tim bi mogao da dođe do velike pobede. 

"Grupa je teška gde svako svakoga može da pobedi, a mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa Francuzima i Hrvatima. Ostaje nam samo da se još bolje uigramo i spremimo do januara. Igramo u Segedinu što je blizu Srbije i nadam se da ćemo imati podršku naše publike, naravno ako se popravi situacija sa koronom i dozvoli da se konačno vratimo pravim utakmicama pred navijačima", zaključio je Ilić.

Svoje mišljenje o žrebu za Evropsko prvenstvo za MONDO je dao i direktor reprezentacije i nekadašnji reprezentativac Ratko Nikolić.