Svaka čast!

SANJALA SAM DA PONOVO HODAM! PRIČA NAŠE HEROINE ĆE VAS ODUVATI: Opaka bolest joj prekinula karijeru, ali ona je pobedila

Autor Nikola Lalović

Hrabro srce i velika snaga su joj pomogli da pobedi!

Izvor: Instagram/Cancer influcencer

Naša bivša vaterpolo reprezentativka Nastasja Nedimović prošla je kroz ogromnu životnu dramu posle porođaja. 

Samo nekoliko dana nakon što je rodila sina, saznala je da ima rak koštane srži! Ona je u neverovatnoj borbi uspela da pobedi, a sada je inspiracija mnogima koji se susreću sa sličnim problemima!

"Suprug i brat su mi dan nakon porođaja saopštili da imam rak. Bili su sami, bez prisustva lekara dok sam nepokretna ležala u šok sobi na kiseoniku. Bila sam šokirana i nesvesna. Suze su potekle same niz lice. Brzo sam se trgla i pitala na koji način mogu pobediti rak", rekla je u razgovoru za Sportfem. 

Zbog bolesti su joj kosti bile krhke i često je dolazilo do bolnih preloma, ali ona je sve izdržala. 

"S obzirom na to da su mi kosti bile veoma krhke, u toku porođaja koji se nije odvio prirodnim putem već carskim rezom, došlo je do preloma rebara i grudne kosti. Sin Vuk je odmah po rođenju odvojen je od mene, nisam ga videla ni na trenutak, odvežen je u dečiju bolnicu. Tamo je proveo 20 dana potpuno sam, uz posetu mog supruga Nemanje koji je mogao da ga vidi samo preko stakla. Prvi put sam sina videla preko kamere mobilnog telefona, a uživo nakon nekoliko meseci", priseća se.

Dvogodišnja ćerka je tada bila bez majke, a tek rođeni sin takođe nije mogao da bude uz Nastasju. Ali njoj je sport pomogao da prevaziđe sve probleme. 

“Treniram od svoje četvrte godine i trening mi predstavlja kulturu života. Deo je mene i ne znam kako je ne baviti se bilo kakvom aktivnošću. Sanjala sam sport, vaterpolo. Sanjala sam da ponovo hodam. A moja deca i porodica su mi davala najveću snagu da te snove i ostvarim. S obzirom na to da sam bila nepokretna u trupu, a da sam ekstremitete mogla da pokrećem, smatrala sam da je neophodno da što pre počnem da vežbam ne bi li ubrzala proces vertikalizacije”.

Na kraju je ostala nepokretna, ali je i kroz to uspela da prođe! Ipak najteže joj je pala razdvojenost od porodice. 

Strašno je ostati nepokretan svakome, ali dodatno otežava činjenica da si trudna i mlada, ceo život veoma aktivna i sportista. To je nešto za čega ti zaista treba jaka glava. Razdvojenost od ćerke mi je strašno teško pala, ali u isto vreme sam znala da ukoliko se ne posvetim svom oporavku i ne dam sve od sebe, ona će ostati bez majke. To je nešto što me je konstantno guralo napred. Bez mog supruga i njegove bezuslovne podrške i vere u mene ova borba bila bi mnogo teža. Bio je razapet između vođenja privatnog posla, dvoje male dece i nege o meni. Sve je podneo stoički, i bio je uveren da će sve jednog dana to biti iza nas. I kao i uvek, bio je u pravu", ističe Nastasja.

Nije lako bilo ni kada je usled hemoterapije krenula da joj opada kosa, ali uz podršku je prevazišla i taj bolan korak.

"Opadanje kose mi nije teško palo, to mi je, u svemu bio najmanji problem. Više sam strahovala od rekacije svoje ćerke i porodice jer sam znala da će njima biti žao. Brat me je prvi put ošišao u bolnici svojom mašinicom. Nije mu bilo lako, ali uspeli smo zajedno prevazići i taj korak. Kada me je prvi put ćerka videla bez kose jako se obradovala i mazeći me po glavi rekla mi je da imam jako lepu frizuru."

Ona je uspela da prođe kroz strašnu borbu i da pobedi, ali i danas oseća posledice!

“Trpela sam strašne bolove tokom celog tog perioda, a i nakon toga. I danas imam bolove u leđima. Ali upornim radom i trudom, verujem da će i to proći jednog dana."

A sada je inspiracija mnogima i kroz svoju aktivnost na društvenim mrežama pokazuje pravi put u borbi sa opakom bolešću!

Svojim instagram profilom želim da ohrabrim ljude, podstaknem ih da promene životni stil i pokažem im da je sve moguće. Prvi tekstovi koje sam napisala i meni su pomogle da misli predložim i stavim ih crno na belo. Svakako smatram da pisanje ili razgovor sa osobom od poverenja jeste dobar vid terapije."

Tagovi