POGLEDAJTE!

SPEKTAKL! OVAKAV MARATON NIKAD NISTE VIDELI: Trčali slepi, sa kolicima, maskom na licu... Evo ko je sve stigao do cilja!

Autor Nebojša Marković

Dosta zanimljivosti je viđeno na Beogradskom maratonu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Beograd je ove nedelje zatvoren zbog 34. izdanja maratona, a širom prestonice Srbije mogli smo da vidimo i neke neobične trkače.

Mada su u polumaratonu u obe konkurencije slavili srpski atletičari, na maratonu smo imali prilike da vidimo štošta zanimljivo.

Tako je jedan trkač nastupio zajedno sa bebom u kolicima koju je sve vreme gurao, dok su se pojedini parovi držali za ruke tokom čitave trke.

Jedan momak je celu trku istrčao sa zaštitnom maskom na licu, a imao je i odlično prolazno vreme. Jedna devojka je umalo kolabirala u finišu pa joj je drugarica pomogla da završi trku, dok je jedan slepi trkač trčao zajedno s devojkom, koja mu je pomogla da prođe kroz cilj.

Oni su bili vezani trakom, kakva se obično koristi kod trkača u paraolimpijskim trkama, a u publici na ulicama Beograda je bilo i zanimljivih slogana, poruka da se šalju humanitarne poruke za pomoć deci kojoj je ona neophodna i još mnogo toga...

Pogledajte kako je izgledao maraton u Beogradu: