Neverovatna scena!

DRAMA U FORMULI 1, A IMAO POBEDU U RUKAMA! Vodio celu trku, pa ostao bez bodova - lider završio u ogradi! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Neverovatan incident, zbog bizarnosti ostao bez pobede.

Postoji veliki broj navijača i ljubitelja Formule 1 koji čekaju prekid dominacije Luisa Hamiltona, a ova sezona je možda ličila na takvu. Ipak, Maks Ferstapen je na stazi u Azerbejdžanu vodio tokom cele trke, a na četiri kruga pre kraja završio u zaštitnoj ogradi!

Iako nikog nije bilo oko njega, on je izgubio priliku da stigne do pobede i dragocenih bodova u trci za titulu zbog problema sa gumama. Naime, vozaču Red Bul pukla je guma, a on izgubio kontrolu nad bolidom i u startno-ciljnoj ravnini udario u zid.

Trka je odmah prekinuta, istaknuta je žuta zastava, a na stazu poslato vozilo bezbednosti. Nakon samo jednog kruga odlučeno je da se istakne crvena zastava, pa da se nakon kratke pauze i čišćenja staze trka nastavi.

Nakon odustajanja Maksa Ferstapena lidersku poziciju zauzeo je njegov klupski kolega Serhio Perez, koji je u spektakularnom finišu trke i stigao do pobede!

Delovalo je da Red Bul ima impresivnu taktiku, pošto su pametnim odlukama u toku trke ''dovukli'' svoja dva vozača na čelo karavana. Ipak, procena da će Ferstapenove gume izdržati do kraja trke nije bila dobra. Iako su precizni uređaji za merenje pokazivali da u njima postoji još 20% ''snage'', zadnji levi pneumatik je eksplodirao pre kraja trke...

Trka je nastavljena i svi su vozili još dva kruga. Luis Hamilton je već u prvoj krivini pretekao Serhija Pereza, ali zatim nije uspeo da kontroliše svoj bolid. Umesto skretanja levo, produžio je pravo i ispao sa staze, pa je neslavno završio trku koja je mogla da mu donese lidersku poziciju u šampionskoj trci.

Do kraja nije bilo većih iznenađenja, pa je Serhio Perez lako stigao do druge pobede u Formuli 1. Sebastijan Fetel je zauzeo drugo mesto, Pjer Gasli bio je treći, a Šarl Lekler četvrti. U bodovima su završili Lando Noris, Fernando Alonso, Juki Cunoda, Karlos Sainc, Danijel Rikiardo i veteran Kimi Raikonen.