Ostali sportovi

DEJAN SAVIĆ OKUPLJA OLIMPIJSKE ŠAMPIONE: Objavljen spisak reprezentativaca i plan priprema za Tokio!

Autor Mladen Šolak

Selektor objavio i imena i prezimena, a uz to i plan za narednih mesec i po do početka Igara.

Izvor: MN Press

Konačno! Zvanično je počela "Operacija Tokio".

Selektor srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Savić okupio je u subotu u Kragujevcu kandidate za olimpijski tim.

Srbija će u Tokiju braniti zlato, a na početku priprema Savić je u Kragujevac doveo 26 igrača, kojima će se 14. juna u Beogradu pridružiti petorica učesnika Fajnal-ejt Lige šampiona u glavnom gradu.

"Počeli smo još sredinom maja i polako su nam se prema utvrđenom planu i dogovoru priključivali igrači koji su posle završenih nacionalnih prvenstava imali nekoliko dana odmora. Imamo na raspolaganju veći broj igrača, želimo da i mlađi, talentovani ponovo osete našu atmosferu i da u radu sa starijim iskusnijim igračima napreduju", rekao je Savić, a preneo sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Izvor: MN Press

Ekipa će u Kragujevcu biti do kraja nedelje, a onda će u Beogradu raditi zajedno sa reprezentacijom Amerike. Potom će od 21. juna ekipa biti u Kranju i tamo će trenirati do 2. jula.

"Posle toga sledi turnir u Beogradu, gde će pored srpske selekcije igrati Španija i Francuska. Za 15. juli je predviđen odlazak olimpijskog tima u Kašivazaki", rekao je Savić.

Na pripremama su: Branislav Mitrović, Radoslav Filipović, Vladimir Mišović, Sava Ranđelović, Stefan Mitrović, Viktor Rašović, Petar Velkić, Nemanja Vico, Gavril Subotić, Vuk Milojević, Marko Radović, Đorđe Vučinić, Filip Filipović, Radomir Drašović, Duško Pijetlović, Nikola Dedović, Gojko Pijetlović, Miloš Ćuk, Dimitrije Rističević, Vasilije Martinović,Strahinja Rašović, Lazar Dobožanov, Nikola Lukić, Luka Pljevančić, Marko Radulović i Stefan Branković.

U Beogradu će se priključiti: Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Đorđe Lazić, Dušan Mandić i Nikola Jakšić.