O OVOME SE PRIČA!

SRBIN IZ NIŠA RAZGALIO HRVATE - PLAKAO SAM UZ "LIJEPU NAŠU": Tad mi je bilo najteže, a decu ću učiti srpski i hrvatski!

Autor Nebojša Marković

Legenda Francuske vuče korene iz obe države.

Izvor: MN Press

Trofejni francuski rukometaš Nikola Karabatić jedan je od najboljih svih vremena u tom sportu, a poreklo vuče sa Balkana.

On je u karijeri nosio samo dres reprezentacije Francuske, iako mu je majka Radmila iz Niša, gde je i rođen, a otac Branko iz Hrvatske.

Upravo je protiv Hrvatske uspeo Karabatić da napravi veliko rivalstvo, pošto su oni i Francuzi u prethodnih deceniju i po vodili zaista velike bitke.

Francuzi su češće izlazili kao pobednici u tim mečevima, a sada je Karabatić ponovo progovorio o svojim hrvatskim korenima.

Rukometaš rođen 1984. u Nišu pričao je za "Indeks" o ocu Branku, prisećajući se igranja protiv Hrvatske u Zagrebu.

"Zbog njega ću zauvek pamtiti finale protiv Hrvatske. To su bile dve nabolje ekipe u pet godina, krcata Arena, 15.000 ljudi i svi su bili protiv nas i protiv mene. Sećam se kad su se pevale himne, znam kako je to bio težak momenat za mog tatu, sin mu igra protiv Hrvatske u finalu Svetskog prvenstva. Kad je krenula himna, a himna Hrvatske je vrlo lepa, počeo sam da plačem, baš mi je bilo čudno i video sam kako se moj otac oseća, razmišljao sam o njemu", prisetio se Karabatić.

On ima sina Aleka i ćerku Noru, a otkrio je da će svoju decu učiti jezike svojih roditelja.

"Sin voli tenis, fudbal, rukomet. Rekao mi je već da će biti šampion. Videćemo, drago mi je to, podseća me na dane koje sam ja proživeo s pokojnim ocem. Siguran sam samo da ću decu naučiti da govore hrvatski i srpski jezik jer mi je to jako važno. Ipak sam ja Balkanac, ponosim se svojim korenima, imam tamo kući i porodicu i želim da moja deca znaju odakle su im koreni", rekao je između ostalog Nikola Karabatić.