Odličan!

DEBAKL MERCEDESA - RED BUL POBEĐUJE SVAKE NEDELJE: Hamilton godinama nije bio ovoliko nemoćan!

Autor Dušan Ninković

Mladi vozač red Bula svake nedelje napravi rezultat koji bude bolji od Luisovog...

Drugi put uzastopno trka Formule 1 vozi se u Austriji, na stazi ''Red Bul ring'', gde istoimeni tim dominira! Prethodne nedelje su osvojili Veliku nagradu Štajerske, a sada će na Velikoj nagradi Austrije imati pol-poziciju.

Tačnije, Maks Ferstapen će treći put u nizu prvi krenuti na trci Formule 1, a njegova forma u ovoj sezoni pokazuje da bi neko konačno mogao da skine sa trona Luisa Hamiltona, vozača Mercedesa.

Britanac će krenuti tek kao četvrtoplasirani, pošto su se ispred njega ubacili Lando Noris u Meklarenu i Serhio Perez, drugi vozač Red Bula. Dugo Mercedes nije imao ovako loše kvalifikacije...

Sa pete pozicije startovaće njihov drugi vozač Valteri Botas, koji je ove sezone daleko od fantastične forme. Mnogi baš njega krive za loše raspoloženje koje trenutno vlada oko tima, jer sa bolidom koji je godinama bio najbrži ne može da parira najboljima na svetu.

Trka za Veliku nagradu Austrije vozi se u nedelju od 15:00 časova.

Nova pobeda Maksa Ferstapena, koji je trenutno najbrži čovek u karavanu, dodatno bi ga približila tituli. Trenutno je momak iz Holandije lider sa 156 osvojenih bodova, dok Hamilton ima ''samo'' 138. Trećeplasirani u poretku je Serhio Perez sa 96 bodova.