POSLE POBEDE

EMOTIVNA PORUKA IVANE ŠPANOVIĆ PRED OLIMPIJSKE IGRE: Kritike, buka, publika - Ne dugujem nikome ništa!

Autor Nebojša Marković

Srpska šampionka je pobedila u Stokholmu, a sada se sprema za krunu karijere - napad na olimpijsko zlato!

Izvor: Profimedia/MN Press

Ivana Španović je na najbolji mogući način odradila poslednje takmičenje pred odlazak na Olimpijske igre.

Srpska šampionka je trijumfovala na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu, a ovu pobedu je očigledno doživela vrlo emotivno.

Španovićeva je u švedskoj prestonici slavila skokom 6.88 metara, koji je ostvarila u poslednjoj seriji. To joj je bio i najbolji rezultat ove sezone, a prvo mesto osvojila je ispred Nemice Malaike Mihambo, čiji je skok iznosio 6.77 metara.

Ona ja na svom Instagram profilu uz objavu snimka njenog skoka ostavila i emotivnu poruku, a verovatno je svemu kumovalo i to što je nedavno prevazišla tešku povredu.

"Uzeta mera skoku od 6.88m sinoć u Stokholmu. U minusu 2.4 sa vetrom, u plusu 2.4 u kg, ali dovoljno za pobedu", počela je Španovićeva.

"Iluzija o sigurnosti rasprsne se svaki put kao senke pod reflektorima na zaletištu. Moj cilj i ja. Stojimo jedan naspram drugog. Šest pokušaja od 60 sekundi da odigraš svoju najbolju ulogu pred oštrim sudom sudija… Crvena zastavica – moji strahovi, prestup – kritike, buka sa tribina – izmišljeni neprijatelji… Koliko si spreman na muk iz publike ili prestup?! Najbolje uloge odigrala sam kada nisam imala plan B. I kada padam, volim da padam unapred jer onda barem vidim gde ću pasti. Ne dugujem nikome ništa… Zapravo, ovo što sledi dugujem samoj sebi. Zalećem se ka cilju iz punog zaleta, pa šta bude… Znam samo da me nepoznato do sada nikada nije izneverilo", poručila je srpska šampionka.

Španovićeva je nedavno skakala i na mitingu u Oslu, kada je iz kraćeg zaleta ostvarila skok 6.66 metara, ali joj je prvo mesto izmaklo. Vreme je za Olimpijske igre!