Skandal!

NEĆE KUĆI! TRAŽI GA POLICIJA PO JAPANU, ON OSTAVIO PORUKU ŽENI: Pobegao iz reprezentacije pred OI, sad hoće posao!

Autor Dušan Ninković

Ne pada mu na pamet da se vrati u rodnu Ugandu, iako je kao deo tima stigao na pripreme pred Tokio.

Izvor: Youtube/BNC News/printscreen

Dizač tegova iz Ugande Džulijus Sekitoleko (20) koji je prethodnih nedelja pokušavao da ''prebaci granicu'' i izbori nastup na Olimpijskim igrama pobegao je iz svoje reprezentacije. Mladi sportista neće učestvovati na takmičenju u Japanu, ali planira da ostane u toj zemlji i da pronađe posao.

Džulijus je prethodnih nedelja trenirao u Izumisanu, a kada mu je postalo jasno da će 20. jula zajedno sa delegacijom Ugande morati da krene nazad u Afriku - pobegao je! Sada se pojavila i oproštajna poruka, koju je u hotelskoj sobi ostavio svojim zemljacima.

Sekitoleko želi da ostane u Japanu, iako u rodnoj Ugandi ima suprugu koja ga je ispratila na veliko takmičenje.

''Sve moje stvari predajte mojoj supruzi. Ne želim da se vratim u Ugandu, ostaću da živim u Japanu'', rekao je Džulijus koji dolazi iz siromašne porodice.

U potragu za dizačem tegova uključila se i policija Japana, koja je uspela da ga locira na nekoliko snimaka kamera. Primećen je na železničkoj stanici i pretpostavlja se da je kupio kartu za Nagoju, ali nije poznato kada planira da promeni grad u kom se nalazi.

Džulijus Sekitoleko je bio deo devetočlanog tima Ugande koji nije uspeo da ostvari zapaženije rezultate na poslednjim kvalifikacijama za Olimpijske igre. Iako je bio bronzani na prvenstvu Afrike, njegovi rezultati nisu bili dovoljno dobri, pa je izgubio priliku da se takmiči protiv najboljih na svetu. ali, izgleda da mu to nije ni bio cilj...