Ajmo, Srbijo!

SRBIJA SE VRAĆA SA 9 MEDALJA? Detaljna prognoza olimpijskih medalja - DVE će biti zlatne, jedna je Novakova!

Autor Dušan Ninković

Po prognozama, srpski sportisti će osvojiti devet medalja, ali u to nisu uračunati neki ljudi od kojih mi očekujemo odličje!

Izvor: MN Press

Ostala su još samo četiri dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju, a srpski sportisti se već uveliko spremaju za dugo čekana nadmetanja u kojima će pokušati da se ostvare najveće uspehe u svojim karijerama.

Srbija će imati 86 predstavnika, među kojima će najveće ime biti Novak Đoković, a našim takmičarim se u Tokiju predviđa devet medalja!

Tačnije, ovo je prognoza agencije Asošiejted pres (AP), koja je u "najavila" ko bi mogao da osvoji koje medalje u svim sportovima i disciplinama na Olimpijskim igrama.

Po tome, Srbija će osvojiti devet medelja, od kojih će biti dva zlata, četiri srebra i tri bronze.

ZLATO - NOVAK ĐOKOVIĆ, JOVANA PREKOVIĆ

Izvor: Profimedia

Jedini srpski takmičari kojima AP predviđa osvajanje zlatne medalje su Novak Đokoviću muškom singlu na teniskom turniru, kao i Jovani Preković, karatistkinji koja će se takmičiti u kategoriji do 61 kilograma.

Za Đokovića su prognoze da će u finalu pobediti Danila Medvedeva, a da će bronzu osvojiti Stefanos Cicipas.

Karatistkinja Jovana Preković je nedavno za MONDO govorila pred odlazak na Olimpijske igre, gde će biti prva predstavnica Srbije u svom sportu svih vremena.

SREBRO - KOŠARKAŠICE, VATERPOLISTI, BASKETAŠI, STRAHINJA STEFANOVIĆ

Izvor: Profimedia

Srebrne medalje za srpske sportiste AP očekuje od ženske košarkaške reprezentacije, muške selekcije u basketu 3x3 i muške vaterpolo reprezentacije.

Aktuelne evropske šampionke u košarci bi tako ''popravile'' bronzu iz Rija, muškarci bi u basketu stigli do medalje na premijeri 3x3, dok bismo srebro vaterpolista doživeli pomalo tragično. Brojni dugogodišnji reprezentativci najavili su oproštaj od nacionalnog tima, a bilo bi lepo da se to desi uz zlatnu medalju.

Takođe, srebro bi kući mogao da ponese kajakaš Strahinja Stefanović, kom AP daje velike šanse na Olimpijskim igrama u Tokiju.

BRONZA - ALEKSANDAR KUKOLJ, MATE NEMEŠ, ZORANA ARUNOVIĆ

Izvor: MN Press

Zorana Arunović je godinama u samom svetskom vrhu, a ukoliko u Tokio stigne u pravoj formi, odličje neće izostati. Za nju se veruje da bi mogla da donese jednu od tri bronzane medalje za Srbiju, a mi smo ubeđeni da može i bolje od toga!

Takođe, džudista Aleksandar Kukolj i rvač Mate Nemeš su velike nade srpske delegacije koja polako pristiže u Tokio. Njihovi dobri rezultati, kao i ''već viđena'' zlatna medalja Jovane Preković biće inspiracija ostalima takmičarima u borilačkim sportovima. A imamo džudiste, rvače, dve sjajne devojke u tekvondu... 

BEZ ODLIČJA - ODBOJKAŠICE, IVANA ŠPANOVIĆ,...

Izvor: MN Press

Za nas bi ovo bila velika iznenađenja. Kako to da se odbojkašice, svetske šampionke i dvostruke uzastopne osvajačice Evropskog prvenstva ne okite medaljom? Jednostavno, ne ide! Odbojkašice su naša nada i pred Tokio. Isto važi i za Ivanu Španović, koja je na zalasku karijere i želi još jednu veliku medalju.

Na poslednjih nekoliko takmičenja je pokazala sjajnu formu, uspevala je da pobedi najveće konkurentkinje, pa imamo pravo da se nadamo!

Tu je još nekoliko takmičara, pre svega u streljaštvu i borilačkim sportovima, koji bi mogli prijatno da nas iznenade na Olimpijskim igrama...

Pa, po našim proračunima, mogli bismo i preko 10 medalja. Uostalom, to je najavio i ministar Vanja Udovičić!