Kreće!

OVO SMO SVI ČEKALI - KRENULE SU OLIMPIJSKE IGRE: Počelo je 2 dana pre zvaničnog otvaranja - palicama i trčanjem!

Autor Nikola Lalović

Sada je i zvanično - počele su Olimpijske igre u Japanu!

Izvor: Profimedia

Iako zvanično otvaranje Olimpijskih igara tek treba da usledi za dva dana, OI u Tokiju su počele! U noći između utorka i srede odigrana su dva meča koja su otvorila takmičenje. 

Dok čekamo da se srpski sportisti pojave na svojim borilištima, a prvo ćemo gledati veslače i basketaše, dame su već otvorile najveću sportsku smotru.

Čast da odigraju prvu utakmicu ovih OI imale su ženske softbol ekipe Japana i Australije, a ekipa domaćina je ubedljivo savladala protivnice sa 8:1. Potom se od 5 časova po našem vremenu odigrao i drugi meč između Italije i Sjedinjenih Američkih Država, a tu je bilo mnogo više napetosti. Na kraju su Amerikanke pobedile 2:0. 

To nije sve, celoga dana će biti programa. U toku je softbol meč Meksika i Kanade, a od 9:30 kreće ženski fudbalski turnir na kome će biti odigrano šest mečeva tokom dana.

Srbija će na ovim Olimpijskim igrama imati 86 predstavnika. Dok su iz Ministarstva sporta najavili napad na dvocifren broj medalja, prve prognoze Srbiji daju devet odličja. Zlato naravno čekamo od Novaka Đokovića, ali i od karatistkinje Jovane Preković, srebro se predviđa Strahinji Stefanoviću, kao i vaterpolistima, baksetašima i košarkašicama, a bronzu prognozeri vide kod Aleksandra Kukolja, Mate Nemeša i Zorane Arunović. 

Program za srpske sportiste počinje u petak od 2:30 kada Jovana Arsić nastupa u kvalifikacijama za ženski skif!