Prelepe!

7 NAJLEPŠIH SRPKINJA U TOKIJU! ČEKAMO MEDALJE, A ONE VEĆ DOMINIRAJU: Ceo svet će gledati naše lepotice! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Devojke koje će nas predstavljati na Olimpijskim igrama su veoma uspešne, ali i prelepe.

Izvor: Instagram/printscreen/sanjavukasinovic/jorovicivana/marijavucenovic6/ivanaspanovic

Koliko često čujete rečenicu da su Srpkinje najlepše žene na svetu?

Nećemo ulaziti u to da li je tačna, ali kad pogledate fotografije najlepših Srpkinja na Olimpijskim igrama u Tokiju, moraćete još jednom da se zapitate. Srbija je u Japan poslala 86 sportista, a mi smo izabrali sedam najlepših sportisktinja, od kojih očekujemo da pored lepote dominiraju i na sportskim borilištima.

Dve atletičarke, po jedna odbojkašica i košarkašica, uz devojke koje se bave tenisom, džudom i streljaštvom su ''izborile'' olimpijsku normu za listu, a ukoliko se ne slažete sa našim izborom, slobodno nam ukažite na to u komentarima.

Ivana Španović (31 godina, atletika)

Na svojim poslednjim Olimpijskim igrama Ivana Španović želi medalju. Biće u najužoj konkurenciji za odličje, ali i za titulu najlepše učesnice na Olimpijskim igrama. U Tokiju će, kao i na svim ostalim takmičenjima, privlačiti mnogo pažnje.

Poznato je da devojke koje se bave skokom udalj važe za najatraktivnije atletičarke. Ivana nije izuzetak, ona je već godinama među najlepšim devojkama svetskog sporta! 

Marija Vučenović (28 godina, atletika)

Još jedna predstavnica Srbije u atletici oduševiće pripadnike jačeg pola. Marija se takmiči u bacanju koplja, godinama se takmičila u SAD, pa javnosti u Srbiji nije poznata koliko bi trebalo. Ona je među poslednjim članovima srpskog tima koja je obezbedila plasman na Olimpijske igre, a sigurni smo da tamo ima šta da pokaže.

Na Instagramu privlači mnogo pažnje svojim provokativnim fotografijama, gde joj je dobar fizički izgled uvek u prvom planu.

Ivana Jorović (24 godine, tenis)

Tri teniserke Srbija šalje na Olimpijske igre, a Ivana Jorović će se takmičiti u singl konkurenciji. Članica FED kupa tima naše zemlje trenutno zauzima 309. mesto na WTA listi, ali ima priliku da još jednom predstavlja svoju zemlju.

Devojka iz Čačka već godinama važi za jednu od najlepših devojaka u srpskom sportu!

Ana Dabović (31 godina, košarka)

Devojka koja je pre samo nekoliko nedelja postala evropska šampionka u košarci, zajedno sa svojim saigračicama sada juri i olimpijsku medalju. Anin osmeh razoružava navijače, kao što njeni šutevi sa poludistance ostavljaju bez odgovora protivničke košarkašice.

Najmlađa od sestara Dabović je i dalje važan deo nacionalnog tima, ali i neizostavna na listama najlepših sportistkinja iz Srbije.

Bianka Buša (26 godina, odbojka)

Morali bismo da imamo dve odbojkašice na listi, da Stefana Veljković (+Lisinac) ne propušta Tokio. Nedavno se porodila, pa čast srpske odbojke u ovom idealnom timu lepotica brani Bianka Buša.

Odbojkašici Fenerbahčea će ovo biti druge Olimpijske igre, a kao i veći deo reprezentacije koja putuje u Japan, bila je tu prilikom svih najvećih uspeha. Sa nacionalnim timom Srbije ima svetsku i dve evropske titule, a mnogima je ''ukrala srce'' i lepotom i dobrim potezima na terenu.

Anja Obradović (21 godina, džudo)

Mlada srpska džudistkinja debitovaće na Olimpijskim igrama nakon što je bila impresivna na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Iako ima tek 21 godinu godinu uspela je da stigne do medalje i tako najavila da je pred njom sasvim lepa karijera.

Anja se takmiči u kategoriji do 63 kilograma i jedna je od tri takmičarke u džudou koje Srbija ima ovog leta na Olimpijskim igrama.

Sanja Vukašinović (23 godine, streljaštvo)

Ima pušku, pripadnica je Vojske Srbije i ima dečka, mažarskog sportistu Ištvana Penija, koji je svetski rekorder u streljaštvu! Opasno, ali nas to nije sprečilo da Sanju Vukašinović stavimo na listu.

Sanja će se u Tokiju takmiči u dve discipline, vazdušna puška 10 metara i trostav 50 metara. Svojevremeno jedna od najboljih juniorki Evrope nije u najužem krugu favorita za zlatnu medalju, ali je svakako jedna od najlepših na takmičenju!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Od srpskih sportistkinja očekujemo medalje, a već znamo da su one najlepše na Olimpijskim igrama u Tokiju!