Bravo!

U TOKIJU ODMAH MEDALJA, A U RIJU SMO ČEKALI 11 DANA: Srbija krenula NIKAD JAČE, koliko možemo do kraja? (ANKETA)

Autor Nikola Lalović

Srbija je sjajno krenula na ovim Olimpijskim igrama, medaljom Damira Mikeca!

Izvor: RTS 1 /printscreen/Mondo/ Stefan Stojanović/MN Press

Nismo dugo čekali ovoga puta, Srbija je već prvog dana po otvaranju Olimpijskih igara stigla do velikog rezultata - srebra Damira Mikeca! 

Naš sjajni strelac obradovao nas je odmah i ostvario najveći uspeh svoje neverovatne karijere, a to nije kraj za Srbiju! Već prvog dana bismo mogli da imamo dve osvojene medalje. 

Tijana Bogdanović očigledno nije imala sreće sa žrebom, pa je tako poražena odmah na startu takmičenja u tekvondou. Na sreću njena protivnica je pobedila svoje naredne rivalke i stigla do finala, tako da se Tijana našla u repasažu. 

Ako pobedi u tom meču sa japankom Miju Jamadom će se boriti za bronzu! Ovo je fenomenalan rezultat Srbije, pogotovo kada se pogledaju prethodne Igre. 

U Riju je zavladala prava panika, pošto je naš tim čekao punih 11 dana na medalju! Bilo je raznih kikseva u Brazilu, a onda je naciju obradovao Davor Štefanek i sve je krenulo nabolje!

"Mnogi su kudili srpske sportiste što posle 11 dana nije bilo medalja, ali eto, ja sam otvorio i to zlatom, a onda su nastavile Ivana Španović i Tijana Bogdanović, koja je još dete, a sada sam čuo da su i kajakaši osvojili medalju. Čestitam svima... Posle kiše dodje sunce. Evo, došlo je sunce, obasjalo nas je", rekao je Štefanek kada se vratio u Beograd sa zlatom. 

Na kraju je tim Srbije na tim Olimpijskim igrama osvojio osam medalja, a koliko sada očekujete? 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

 Srbija se nije radovala samo medaljama prvog dana po otvaranju Olimpijskih igara. U tenisu su nas pobedama obradovale Nina Stojanović, Miomir Kecmanović i naravno Novak Đoković, a dve pobede na startu takmičenja ostvarili su i basketaši!