Idemo dalje

ODBOJKAŠICE ZGAZILE RIVALA, ALI NEMA OPUŠTANJA: Čeka nas težak protivnik, svaki poen će biti borba!

Autor Nikola Lalović

Selektor Zoran Terzić ističe da nema opuštanja, sada Srbiju čekaju teški mečevi!

Srbija je rutinskom pobedom nad Dominikanskom Republikom počela svoje takmičenje na Olimpijskim igrama. 

Dominirale su naše odbojkašice u prvom meču protiv rivala koji je u prošlosti znao da ih namuči. Selektor Zoran Terzić je posle meča istakao da je tim odigrao i preko njegovih očekivanja. 

"Prva utakmica je uvek veoma važna, bilo je za očekivati da možda odigramo i malo slabije. Zato što je prva i jer nismo imali priliku da uđemo u ovu salu još uvek. Međutim zaista smo danas odigrali više nego dovoljno za pobedu. Rutinski odrađen posao, iako je pre utakmice bilo mišljenje da Dominikanska Republika igra dobro", naglasio je on. 

Takođe je istakao da nas u meću sa Japanom u narednom kolu čeka mnogo teži posao. 

"Idemo dalje i sledeća utakmica će biti drastično teža. Uvek igramo teške utakmice sa Japanom. Definitivno je tako i sada očekujemo da bude i sada. Težak protivnik protiv koga se mora svaki poen zaraditi. Vrlo malo greše, igraju fanstastičnu odbranu, biće sigurno jedna zanimljiva i teška utakmica. Ali s obzirom da smo počeli na ovaj način mislim da je doza samopouzdanja veća i možemo da pružimo dobru igru", dodao je on. 

Sa pobedom su bile zadovoljne i odbojkašice.

"Srećna sam što smo dobili Dominikanu 3:0, ovo je prvi protivnik. Samo ovako da nastavimo i sve će biti u redu", rekla je Silvija Popović. 

Na kraju je svoju analizu meča dala i Jelena Blagojević. 

"Srećne smo što smo otvorile turnir sa pobedom. Znali smo da je ovo nezgodna ekipa, koja igra specifičnu odbojku. Uvek protiv nas znaju da se bore i da nekad protiv nas igraju i iznad svojih mogućnosti. Srećne smo što smo pobedile sa 3:0, to nam daje dodatnu snagu", smatra Blagojević.