Bravo za medalju!

SRPKINJA OSVOJILA ZLATO ZA AMERIKU, PA OGRNULA ZASTAVU: Anastasija ima 18 godina i donela je istorijsko zlato za SAD!

Autor Dušan Ninković

Počela je da trenira zbog Milice Mandić, a danas ima najsjajnije odličje.

Nakon tri pobede koje su joj obezbedile olimpijsku medalju, Anastasija Zolotić (18) nije stala. Mlada američka takmičarka je pobedila i u finalu, što je devojci koja je tekvodno počela da trenira zbog Milice Mandić donelo zlato u kategoriji do 57 kilograma.

Ona je u finalu savladala Tatjana Mininu (25:17) i tako na najbolji način debitovala na najvećoj svetskoj smotri sporta!

Devojka srpskog porekla rođena je na Floridi, u gradu Largo, a odmah nakon pobede u finalnoj formi ogrnula se američkom zastavom. Ovo je jedna od četiri zlatne, a ukupno deset medalja koje su američki sportisti osvojili u prva dva takmičarska dana.

Mlada učesnica Olimpijskih igara iz SAD koja je toj zemlji donela zlatnu medalju u tekvondou!

Anastasija je svoju impresivnu karijeru najavila pre tri godine, kada je na Olimpijskim igrama mladih osvojila srebrnu medalju. Inspiraciju za bavljenje sportom dobila je gledajući Milicu Mandić, veliku šampionku srpskog tekvondoa.

Milica, koja tek treba da nastupi u Tokiju, bila je zlatna na Igrama u Londonu 2012. godine, a ima i brojne velike rezultate na Svetskim i Evropskim prvenstvima, kao i Grand priju koji je izuzetno cenjen u tekvondou.

Pogledajte detalje sa borbe: