Majstor!

MI SMO TU ŠANSU GLEDALI KAO DAR OD BOGA! Odveo Tijanu do bronze pa otkrio - Dve greške nas koštale!

Autor Nikola Lalović

Dragan Jović je još jednom pokazao da je najbolji tekvondo trener na svetu u Tokiju!

Izvor: Printscreen/Prva TV

Srbija je uzela svoju treću olimpijsku medalju u tekvondu kada je Tijana Bogdanović došla do bronze. Pre toga je Srbija imala zlato Milice Mandić iz Londona i srebro Tijane iz Rija. 

Sve te medalje donele su nam devojke pod vođstvom Dragana Jovića, najboljeg svetskog tekvondo trenera! On se zajedno sa Tijanom javio iz Tokija. 

"Svi smo srećni u timu. To je bio početak Olimpijskih igara, Mikec je doneo srebro mi bronzu. Sve je krenulo kako valja, bolje nego ikad pre", rekao je za TV "Prva". 

On je istakao da se zajedno sa Tijanom spremao za prvi meč turnira, ali je španska tekvondistkinja Serezo ipak bila bolja. 

"Došli smo po medalju, a izgubili smo prvi meč od najbolje u Evropi. Dve greške su nas koštale pobede, iako smo se spremali za nju", iskren je bio Jović. 

Kada su ga pitali kako je uspeo da motiviše svoju takmičarku posle prvog poraza, vrlo detaljno je to objasnio. 

"Znate šta, poznajem takmičare, poznajem svaku njihovu boljku, sve njihove i dobre i loše strane. Imamo stručni tim koji radi na tome i tada je potebno znanje, ali tu je najbitnije poverenje trenera i takmičara", rekao je on, a onda dodao da je šansa dobijena kroz represaž gledana kao veliki dar!

"Mi smo tu šansu gledali kao dar od Boga", rekao je on. 

Na kraju nije želeo da prognozira rezultat Milice Mandić koja svoje takmičenje kreće od 6:30 u utorak, ali je istakao da nas i u budućnosti čekaju veliki tekvondo uspesi. 

"Hvala na tom pitanju u sportu se sve to vrlo lako izmeri a to su rezultati. Naš savez radi sjajno, naša zemlja u svim takmičenjima u svim kategorijama se vraća sa medaljom. Ne pričam samo o Tijani i Milici. U sport se ulaže na pravi način, ovakve rezultate ne bi doneli bez podrške", zaključio je Jović.