MONDO intervju

NEMA SPAVANJA KAD TE PRŽI KORTIZOL! Ivana Španović za MONDO pred put na Olimpijske igre - Tokio čeka srpsku heroinu!

Autori Mladen Šolak Nemanja Stanojčić

Sjajna srpska skakačica udalj u razgovoru za MONDO poručila da ima najveće ambicije na Olimpijskim igrama. Poslušajte njenu poruku pred odlazak u Tokio.

Izvor: Mondo/U. Arsić

Vreme je i da atletičari odu na Olimpijske igre!

Kasnije od drugih, jer njihova takmičenja počinju tek za nedelju dana, kada Igre uveliko odmaknu, srpski reprezentativci ukrcali su se u ponedeljak na let za Tokio.

U ekspediciji našeg tima su srpska heroina, skakačica u dalj Ivana Španović (31), bacači kugle Asmir Kolašinac (36) i Armin Sinančević (24) i bacačica koplja Marija Vučenović (28), dok je bacačica diska Dragana Tomašević (39) već u Tokiju, s tim što će Ivana i njen trener Goran Obradović otputovati naknadno, u četvrtak ujutru.

To je srpski tim u "kraljici sportova"!

Naravno, glavna zvezda pred poletanje bila je Ivana Španović, bronzana iz Rija, aktuelna svetska šampionka u dvorani i trostruka evropska šampionka.

Ona je uoči puta poručila svima da je jako radosna što uopšte ima šansu da nastupi na najvećoj smotri i ovaj put.

"Presrećna sam što sam član tima Srbije i ovaj put na Olimpijskim igrama. Svima je bio veliki pritisak i tenzija oko toga da li će se Igre održati, još uvek taj pritisak oko virusa traje. Najteže je samo da ostanemo fokusirani na pripreme i na takmičenja i na podizanje forme. Ne verujem da je bilo kome bilo lako, moramo da se adaptiramo i da se fokusiramo na ono što sledi".

Njene ambicije su poznate.

"Neskromno bi bilo da nemam velike ambicije posle medalje u RIju. Svašta se izdešavalo od tada, sa ove tačke gledišta sam srećna što sam ovde i što ću ići u Tokio. Ne bih ništa da obećavam, niti da najavljujem. Moj tim i ja znamo koliko sam spremna i za šta. Volim da svojim nastupom na takmičenju to potvrdim. Radujem se i jedva čekam", poručila je Ivana.

U razgovoru za MONDO, Španovićeva je rekla da odlazi spremna u Tokio.

"Ove godine bilo je bitno da se vratim u ritam takmičenja i skokova. To smo i uradili i prezadovoljnka sam i bez obzira što je semafor pokazao 6,82 i 6,88 mi znamo šta je bilo dobro i šta treba da se doradi u finalnim pripremama. Ovo su jedne od najboljih završnih priprema u karijeri i to mi je dovoljna potvrda da mogu da očekujem velike daljine. Da li su velike daljine 6,90 ili 7,00. To ne zavisi samo od mene, već i od toga kako se takmičenje otvori. Skačemo u 10 ujutru, ima dosta stvari..."

Koliko će biti drugačije skakati tako rano u nedelju?

"Sigurno će biti drugačije, ali to je trenutak gde te apsolutno prži kortizol ("hormon stresa") i iako bi hteo da spavaš veče pre takmičenja pitanje je koliko ćeš da spavaš. Sve su to nove stvari, sa danom pauze između kvalifikacija i finala, ali idemo korak po korak", rekla je ona za MONDO.

Poslušajte Ivaninu poruku pred Tokio.

Srećno!