Uživo

SRBIJA RAZBIJA, JOŠ JEDNA POBEDA SA NULOM: Tokio tuguje zbog SUROVE Tijane Bošković!

Japanke su sve probale, ali Tijana Bošković je jednostavno nezaustavljiva! Još jedna pobeda Srbije sa nulom na OI!

Izvor: Profimedia

Srbija ne prašta na Olimpijskim igrama! Posle pobede u tri seta nad Dominikanskom Republikom naše devojke su takođe sa nulom savladale domaćina. 

Japanke su uspele u prvom i trećem setu da pokažu kvalitet, pre svega u defanzivi, ali protiv TIjane Bošković nisu mogle. Sa neverovatna 34 poena naša korektorka je bila prvo ime meča. 

SRBIJA - JAPAN 3:0 (25;23, 25:16, 26:24)

 Vodile su Japanke u prvom setu 23:22, ali su onda tri poena zaredom rešila ovaj meč! Uzela je Srbija taj prvi set, a onda jednostavno pregazila rivalke u drugom. 

U trećem je delovalo da je naš tim blizu pobede, držale su devojke solidnu prednost, a onda se od 22:17 za Srbiju došlo do set lopte za Japanke! Ipak, opet je naš tim pokazao da je najbolji u bitnim momentima, pa smo kao i u prvom setu sa tri vezana poena završili set. 

Sada sledi duel sa nejakom Kenijom u četvrtak od 7:20, a ovom pobedom Srbija je praktično osigurala mesto u drugoj fazi takmičenja. 

8:50

SJAJNE DEVOJKE!

Srbija je savladala prvo Dominikansku Republiku sa 3:0, a onda je pao i domaćin! Japanke su u prvom i trećem setu pripretile, ali enigma na koju nisu imale rešenja bila je Tijana Bošković! 

Dala je 34 poena i pokazala da je najbolja na svetu! 

SRBIJA - JAPAN 3:0 (25;23, 25:16, 26:24)

8:47

POBEDA SRBIJE! 3:0

Tijana Bošković nam je donela meč loptu a onda kraj! Naš blok nam je doneo pobedu - 26:24 u trećem setu!

8:46

IGRA SE NA RAZLIKU! 24:24

Došle su na korak od povratka Japanke kada je Tijana Bošković poslala loptu u aut na 22:20, potom je Jošikava smanjila na 22:21 i nakon bloka Japana videli smo izjednačenje!

Ogromna borba je viđena u borbi za 23. poen, ali Milena Rašić nam je donela ključnu prednost! Izjednačile su Japanke, a onda dobile i set loptu! Jelena Blagojević nam je donela izjednačenje

8:40

TIJANA NAS VODI DO POBEDE! Vodimo 21:17

Sada dva vezana poena Tijane Bošković - vodi nas ka pobedi! Ali ne daju se Japanke i ostaju u šansi da nas stignu . 21:17!

8:37

GUSTO! 17:16 za nas!

Uspeva naš tim da zadrži prednost, Tijana Bošković nastavlja da dominira, ali Japanke serijom poena dolaze na -3! 

Nastavlja se serija - sjajan potez Japana i 15:13! Ali moćna je Tijana Bošković donosi nam bitan poen! Ali opet vežu poene Japanke i sada je 17:16

8:27

PONOVO VODIMO! 10:7 za Srbiju!

Prekida ovu seriju Milena Rašić poenima sa mreže. A onda servis greška. Ušle su neke nove devojke u tim i odmah Japan bolje igra, Momi sada donosi vođstvo!

Brane se Japanke i od Rašić, a onda Tijana Bošković! Sada se igra poen za poen a posle dobre odbrane našeg tima Bošković za 7:7!

A onda tri vezana poena! Pokušava to Japan da prekine video proverom i ne uspeva!

8:22

JAPAN SE NE DA! 4:4

Sada Srbija moćno - dva poena na startu!  A onda 3:0, prolazi Tijana Bošković! Hajaši uzima prve poene za Japan. Dosta "prljav" kontakt Hajaši sa loptom, ali prolazi izm to. 

Serija poena Japana i izjednačeno je!

8:17

Evo kako je to izgledalo do sada!

8:15

KRAJ! SRBIJA VODI 2:0! Drugi set 25:16

Drugi poen Bojane Milenković na meču! Ostavljena bez bloka Majo Išikava, ali je prebacila loptu van terena. Uzima Japan poen iz drugog polja, A onda sjajan blok Srbije!

Milena Rašić uzima poen i to je to!

8:12

TAJMAUT! Srbija na korak od drugog seta - 21:15

Posle ćelendža poen za Japan, a onda Mina Popović zakucva to u njihovo polje! Ide lopta u aut od srpskog bloka, Nije prošao prvi tempo, ali je neprelazan trojni blok Srbije!

Tajmaut Japana!

8:07

BLIZU SMO! Vodi Srbija 18:12

Milena Rašić uzima poen prvim tempom, a onda Kurogo uzvraća. Sada poeni iz drugog polja Tijane Bošković. Ponovo "radi" naš prvi tempo, a ne prolazi "kuvanje" Japanki. 

Prolazi Jelena Blagojević! Ponovo upasivljen napad Japana, a onda konačno sprečavaju jedan napad Tijane Bošković Japanke. Ali ipak ne! Čelendž je tražen i ovo je poen za nas!

Izuzetan smeč Išikave i Japan se vraća. Uzima još jedan poen Japan, a onda sjajan blok naših! Mina Popović!

8:01

SIGURNO! Vodi Srbija 12:7

Uhvaćena Srbija u polju, ali vratila nam se lopta i Maja Ognjenović prolazi "kuvanjem". Ništa novo na terenu -poeni Tijane Bošković! 

Japanke uzimaju poen jer Išikava dobro plasira loptu preko bloka. A onda BOMBA Tijane Bošković! Prelaz tehničarke Japana i poen za Srbiju. 

Ponovo Išikava uzima poene za domaćina, ali Srbija vodi 12:7!

7:56

MOĆNA TIJANA! Vodimo 6:3

Opet je Japan krenuo sa dva poena, a onda smo izjednačili. Konačno je proradio prvi tempo Srbije, ali Japanke ipak vode posle poena Kurogo. 

Nema nikakve šanse da Japan zaustavi Tijanu, opet uzima poene! Pogađa sajlu Kurogo i raste prednost Srbije!

7:48

PRVI SET ZA SRBIJU! 25:23

Igra se poen za poen! Japanke vode posle sjajne odbrane i napada sa samo jednom igračicom u bloku. Uzvraćamo, ali Japanke uzvraćaju preko Iši! Vode 23:22!

Sjajan prvi tempo i Milena Rašić postiže poene! Nerešeno! Poen za Srbiju, loša "Koreja" i imamo set loptu! Tajmaut! 

Dobro je! Uzimamo set 15. poenom Tijane Bošković!

7:41

Napeto! Srbija vodi 19:18

Dva vezana poena Japana i morao je Terzić da zove tajmaut. Nema pomoći, opet je Japan poentirao! Sjajnu odbranu igraju Japanke, a onda imamo spektakularan poen! 

Išikava izjednačava! Sjajno dizanje, a onda Bošković donosi prednost! Poen Japana, a onda opet Bošković za prednost. Promašena lopta Japanki, ali traže video proveru. 

Brza akcija i prvi tempo za Araki koja pogađa. 

7:35

SRBIJA SIGURNA! 16:12 za naše devojke!

Skoro bez bloka prolazi Ušikava, a onda diže na drugu stranu Maja Ognjenović i TIjana Bošković udara sjajnu paralelu! 

Još jedna sjajna lopta za Bošković, a onda servis greška Srbije. Sjajan servis Japana, Kurogo im donosi poen! Ponovo nam Tijana donosi poene, a sada još jedan! Nezaustavljiva je!

Raste prednost Srbije preko Popović! Ošimura smanjuje, a onda prvi poene Milene Rašić!

7:30

TAJMAUT JAPANA! Srbija preokrenula - 10:7

Sada iz drugog polja napada TIjana Bošković i opet prolazi. Uhvaćene su Japanke u polju, ali nismo uspeli da napadnemo. Na kraju poen za Japan. 

Mina Popović uzima drugi poen na ovom meču posle bloka. A onda jako loš pokušaj Nišikave, ide daleko ta lopta u aut! Nastavlja se ova serija, fenomenalan blok Maje Ognjenović i tajmaut Japana!

7:26

VRAĆAMO SE! 5:5

Ne može ni dvojni blok da zaustavi Tijanu Bošković! A onda naš dvojni blok donosi poen!

Uhvatile su u polju Bojanu Milenković, ali posle dobre odbrane Srbije Tijana Bošković donosi izejdnačenje!

7:23

VODI JAPAN! 4:2

Japanke su krenule sa dva poena, a onda je Tijana Bošković uzela prvi poen za Srbiju. Ali onda još jedna serija Japank, ali Brankica Mihajlović to prekida!

7:02

Dobrodošli!

Srbija nastavlja svoj put ka olimpijskom uspehu! Posle pobede nad Dominikanskom Republikom 3:0, sada je na redu drugi meč grupne faze protiv Japana. 

Japanke su u prvom kolu dobile Keniju i tako pokazale da su ipak ozbiljan tim i da sigurno konkurišu za prolazak u četvrtfinale.