Hrabro!

ZLATNA MILICA STIGLA DO POLUFINALA: Francuskinja, pa borba za zlato!

Autor Dušan Ninković

Šampionka iz Londona 2012. godine ima novu šansu za medalju. Potrebna joj je jedna pobeda!

Izvor: MN Press

Devojka zbog koje smo zavoleli tekvondo ponovo ima priliku da nas obraduje medaljom. Milica Mandić je meč prve runde rešila rezultatom 13:0, a u četvrtfinalu je posao bio teži.

Njena protivnica bila je Aleksandra Kovalčuk iz Poljske, a Milica je velikim preokretom stigla do pobede. Nakon dve trećine meča gubila je rezultatom 3:2, a onda napravila neverovatnu seriju sa čak devet osvojenih poena u nizu.

Presudilo je njeno iskustvo, pošto je tokom celog meča delovalo da ''čeka'' par protivnice. On se desio u trećoj rundi, kada je Milica Mandić iskoristila nekoliko šansi i udarcima nogom odlučila pitanje pobednika ovog meča.

Do zlatne medalje ostale su još samo dve borbe, a teško da postoji bolji način za završetak karijere. Poznato je da će se Milica Mandić penzionisati nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Jednu olimpijsku medalju u tekvondou već imamo, pošto je Tijana Bogdanović nakon šokantnog poraza u prvoj rundi uspela zaobilaznim putem da stigne do bronze!

Ovako je izgledao meč Milice Mandić i Poljakinje Aleksandre Kovalčuk:

KRAJ - 11:4 za Milicu Mandić, sada je u polufinalu Olimpijskih igara!

Odličan napad, Milica Mandić niže udarce! Rezultat je 10:4 za našu takmičarku!

BRAVO MILICE - Udarac nogom u glavu, za tri poena. Milica Mandić je u prednosti, vodi 5:3!

2. runda - Nijedan poen nije napravljen tokom dva minuta borbe. Bilo je udaraca, ali nedovoljno snažnih, pa će Milica u poslednjem delu meča morati silovito da napadne takmičarku iz Poljske.

1. runda - Nakon dva minuta borbe, Poljakinja ima prednost - 3:2. Milica je opreznije ušla u meč, a Aleksandra je to kaznila jednim udarcim. Usledila je kazna za našu takmičarku, a zatim i njeni prvi poeni, kada je nogom pogodila u telo Poljakinju.

Milica Mandić će se u ovom meču boriti u crvenom, a njena protivnica u plavom oklopu.

Pobednica ovog meča u polufinalu će se boriti protiv Altee Laurin iz Francuske, od 09:30. Ona je u četvrtfinalu savladala Kineskinju Šujin Ženg, osvajačicu zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Francuskinja Laurin ima samo 19 godina i jedno je od najvećih iznenađenja tekvondo turnira u Tokiju. Ona se u karijeri već borila protiv Milice Mandić, a na turniru u Sofiji je poražena rezultatom 8:4.

Pogledajte detalje sa borbe Milice Mandić i Kenijke Fejt Ogalo: