Ovo je protivnica!

MILICA SE BORI ZA ZLATO, A CELA NACIJA NAVIJA PROTIV NJE: Ovo je stvar ponosa, ako im "otme" tron - proglasiće debakl!

Autor Nikola Lalović

Srbija navija za Milicu, ali postojbina tekvondoa se nada da baš preko Srpkinje može do zlata!

Milica Mandić je ponovo uzela medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama! Odložila je kraj karijere da bi obradovala naciju, a to se isplatilo i sada je došla do finala u kome će imati protivnicu iz postojbine tekvonda. 

Protivnica dolazi iz Južne Koreje, a Li Da-bin je dokazana takmičarka, aktuelna šampionka sveta iz 2019. godine. Ona je u finalu na SP dobila Mariju Espinozu iz Meksika.

Tekvondo je nacionalni sport u Južnoj Koreji, tu je i nastao četrdesetih godina dvadesetog veka, a zlato na Olimpijskim igrama je stvar nacionalnog ponosa. Na prošlim igrama su imali tri zlata, a za sada su bez pobede! 

Jednu medalju im je u muškoj konkurenciji doneo Jang Jun još u petak, ali u taboru ove reprezentacije već vlada panika jer je Li Da-bin poslednja šansa Koreje za zlato u nacionalnom sportu! 

Svi ostali su ispali, niko nije stigao do finala i posle tri zlata u Riju već sada je jasno da su ove OI veliko razočaranje za Korejce. 

Milica je baš nju očekivala u finalu, a nije se baš prošetala Li do ovog meča. Prvo je savladala Aminatu Traore 17:13, potom lako izašla na kraj sa Dominikanom Rodrigez 23:14, a onda u drami savladala Bjanku Vokden iz Britanije sa 25:24. 

"Korejka Dabin Kor Li je izuzetno dobra takmičarka, prognozirali smo da će biti u finalu. Pravi je predstavnik Korejskog stila, dosta se kreće, moraćemo dobru taktiku da napravimo", rekla je Milica pred finale. 

Poslednja borba je na redu od 14:30, a Srbija sanja zlato!